ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον διερευνάται για διακοπές στην Καραϊβική

Μπόρις Τζόνσον
AP

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, διερευνάται σχετικά με το ποιος πλήρωσε για τις διακοπές του στην Καραϊβική με την αρραβωνιαστικιά του, Κάρι Σίμοντς, τα Χριστούγεννα του 2019.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, η Κάθριν Στόουν κοινοβουλευτική επίτροπος αρμόδια για θέματα τήρησης προτύπων συμπεριφοράς, επιβεβαίωσε το πρωί της Δευτέρας ότι διερευνάται πιθανή παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς των βουλευτών.

Πρόκειται για τη νεότερη περίπτωση πιθανής ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον πρωθυπουργό της χώρας, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα από την Εκλογική Επιτροπή στο Συντηρητικό Κόμμα σχετικά με ισχυρισμούς πως ένα δάνειο για να καλυφθούν εργασίες στο διαμέρισμα του Τζόνσον και της Σίμοντς στη Ντάουνινγκ Στριτ δεν είχε δηλωθεί όπως θα έπρεπε.

Παρόλα αυτά, οι υποθέσεις αυτές δεν φάνηκαν να βλάπτουν σημαντικά την εικόνα του πρωθυπουργού στους ψηφοφόρους, δεδομένων των αποτελεσμάτων στις πρόσφατες τοπικές εκλογές. Ωστόσο κάποιοι Συντηρητικοί φαίνονται να δυσαρεστούνται από αυτό που εκλαμβάνεται ως αδιαφάνεια σε ζητήματα χρηματοδότησης και δηλώσεων.

Η έρευνα πάνω στις διακοπές του Τζόνσον λαμβάνει χώρα αφού έκανε ένα ταξίδι στο Μυστίκ για να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά του 2020. Η Daily Mail μετέδωσε πως ο Τζόνσον πέρασε 10 ημέρες σε μια πολυτελή βίλα, με κόστος 15.000 λίρες, που παρείχε ο Ντέιβιντ Ρος, χρηματοδότης των Συντηρητικών και ιδρυτής του Carphone Warehouse.

Ο Τζόνσον κατέγραψε όντως ένα «benefit in kind» (όφελος σε είδος) από τον Ρος, αξίας 15.000 λιρών, για «διαμονή σε προσωπικές διακοπές για εμένα και τη σύντροφό μου» στο Σεντ Βίνσεντ και τις Γρεναδίνες από τις 26 Δεκεμβρίου 2019 ως τις 5 Ιανουαρίου 2020.

Ωστόσο προέκυψαν ερωτήματα όταν η Daily Mail ανέφερε ότι εκπρόσωπος του Ρος αρχικά είπε πως δεν είχε πληρώσει για το ταξίδι και χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ως «λάθος» πριν αλλάξει θέση και πει πως «διευκόλυνε» το ταξίδι.

Με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν επιτρέπει σε κανέναν να την απειλεί