ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: «Αν δεν σου αρέσουν οι ΗΠΑ να γυρίσεις στο Λονδίνο» - Τι εξόργισε τους Αμερικανούς

Πρίγκιπας Χάρι: «Αν δεν σου αρέσουν οι ΗΠΑ να γυρίσεις στο Λονδίνο» - Τι εξόργισε τους Αμερικανούς

«Ανεπιθύμητος» για μερίδα Βρετανών μετά το πολύκροτο...διαζύγιο με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο Πρίγκιπας Χάρι φαίνεται πως προκαλεί πλέον αντιδράσεις και στις ΗΠΑ, όπου ζει πλέον μόνιμα μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και το γιό τους Άρτσι.

Αιτία η νέα εκρηκτική συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast «Armchair Expert» του Αμερικανού ηθοποιού Νταξ Σέπαρντ. Στα 90 λεπτά των αποκαλύψεων που προκαλούν ακόμη αντιδράσεις, ο δούκας του Σάσεξ επικρίνει μεταξύ άλλων τον τρόπο που μεγάλωσε από τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, λέγοντας ότι ήταν γεμάτος «με πολύ πονεμένες στιγμές και δοκιμασίες» και τόνισε ότι ήθελε να «σπάσει την αλυσίδα» για τα παιδιά του.

Το ζεύγος ΣάσεξΑ.Ρ

Δηλώνει «πραγματικά απογοητευμένος» από τον πατέρα του, ο οποίος σταμάτησε να απαντάει στα τηλεφωνήματά του και λέει ότι απο τα 20 του χρόνια κιόλας, είχε καταλάβει πως δεν θέλει τη βασιλική «δουλειά», έχοντας δει τι προκάλεσε στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Παλαβομάρα η πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος»


Εκτός από όλα αυτά όμως, ο 36χρονος Χάρι αναφέρθηκε στην πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, χαρακτηρίζοντάς την «παλαβομάρα» και λέγοντας ότι αδυνατεί να καταλάβει το σημείο που αναφέρεται στην ελευθερία του λόγου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο Χάρι εμφανίζεται μπερδεμένος από την πρώτη τροπολογία που αναφέρεται στην ανεξιθρησκεία, την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης στις ΗΠΑ. «Το Κογκρέσο δεν θα εγκρίνει νόμο που θα υποστηρίζει την εγκαθίδρυση θρησκείας ή που θα απαγορεύει την ελεύθερη θρησκευτική λατρεία ή που θα περιορίζει την ελευθερία του λόγου ή του τύπου ή το δικαίωμα του λαού να συνέρχεται ειρηνικά και να αιτείται στην Κυβέρνηση σχετικά με την ικανοποίηση παραπόνων του» αναφέρει η εν λόγω τροπολογία.

«Θέλω να πω τόσα πολλά για την πρώτη τροπολογία, όπως την καταλαβαίνω, αλλά είναι μία τρέλα», είπε κατά τη διάρκεια του podcast την περασμένη εβδομάδα.
«Δεν θέλω να αρχίσω να μιλάω για την πρώτη τροπολογία, διότι αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα και δεν το καταλαβαίνω πλήρως γιατί ήμουν εδώ μόνο για λίγο καιρό, αλλά μπορεί να βρεί κανείς κενά στα πάντα.

Μπορείς να εκμεταλλευτείς ή να εκμεταλλευτείς ό, τι δεν λέγεται παρά να υποστηρίξεις αυτό που λέγεται» είπε. Το σχόλιό του πέρασε απαρατήρητο μέχρι που δημοσιεύθηκε στη στήλη gossip του περιοδικού Spectator το σαββατοκύριακο. Και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

«Σύντομα θα είναι ανεπιθύμητος και στις δύο όχθες του Ατλαντικού»


Πολλοί ήταν εκείνοι που επέκριναν δριμύτατα τα σχόλια ενός Βρετανού γαλαζοαίματου για την αμερικανική πολιτική. «Μόλις αύξησα τους καλεσμένους στο πάρτι ανεξαρτησίας μου» έγραψε στο Τwitter o γερουσιαστής από το Τέξας, Dan Crenshaw.


Θέση πήρε και ο αρχιτέκτονας του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ «Το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι καταδικάζει την πρώτη τροπολογία σημαίνει ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Σύντομα θα είναι ανεπιθύμητος και στις δύο όχθες του Ατλαντικού»

«Γύρνα σπίτι σου»

Πολλοί ήταν εκείνοι μάλιστα που έσπευσαν να γράψουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν δεν του αρέσουν οι ΗΠΑ και οι νόμοι τους, καλά θα κάνει να επιστρέψει στο Λονδίνο.
«Γύρνα σπίτι σου, πολεμήσαμε για να διώξουμε τους βασιλείς από το έδαφός μας. Δε χρειάζεται να καταλαβαίνεις όλα όσα κάνουμε» έγραψε κάποιος.
«Η οικογένειά του ζει με δωρεές, επιδόματα, δεν έχει κανονική δουλειά και δεν παράγει έργο εδώ και χρόνια. Αυτό είναι παλαβό» έγραψε άλλος.

«Πόσες ακόμη συνεντεύξεις θα δώσουν μέχρι να πετύχουν την περίφημη ιδιωτικότητα την οποία υποτίθεται οτι αποζητούν;» σχολίασε μία ακόμη Αμερικανίδα στο Twitter.

Και ενώ ο…θόρυβος από τις δηλώσεις του ζεύγους Σάσεξ επεκτείνεται και στις ΗΠΑ, το μουσείο Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο απομάκρυνε τα κέρινα ομοιώματα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από την έκθεση με τα υπόλοιπα ομοιώματα μελών της βασιλικής οικογένειας τοποθετώντας τα στη ζώνη του Χόλιγουντ μαζί με άλλες διασημότητες.
Ο κέρινος πρίγκιπας Χάρι και η κέρινη Μέγκαν Μαρκλ, δεν βρίσκονται πλέον δίπλα στην Ελισάβετ, τον Γουίλιαμ και την Κέιτ αλλά δίπλα σε διασημότητες όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του Αμάμ Αλαμουντίν, κοντά στους Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Τόσα αντισώματα αποκτήσατε αν κάνατε εμβόλιο Pfizer ή Astrazeneca