ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνουν οι «κάνουλες» για τον Ασάνζ

Κλείνουν οι «κάνουλες» για τον Ασάνζ
Τραπεζικοί αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για να κλείσουν έναν λογαριασμό, τον οποίο έχει ανοίξει στην Ελβετία ο ιδρυτής...

Τραπεζικοί αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για να κλείσουν έναν λογαριασμό, τον οποίο έχει ανοίξει στην Ελβετία ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα. Ο εκπρόσωπος της τράπεζας Postfinance, Μαρκ Αντρέι, δήλωσε στην εφημερίδα NZZ am Sonntag ότι για να παραμείνει ο λογαριασμός του ανοιχτός ο Ασάνζ θα πρέπει να αποδείξει ότι διαμένει στην Ελβετία, έχει ιδιοκτησία στη χώρα ή επιχειρηματικές συναλλαγές εκεί.

Ο ιστότοπος WikiLeaks ζητεί να στέλνονται δωρεές στο λογαριασμό της Postfinance για το αποκαλούμενο "Ταμείο Υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ".

Δύο άλλοι λογαριασμοί, ένας στην Ισλανδία και ένας στη Γερμανία, επίσης αναφέρονται στον ιστότοπο για άλλου είδους οικονομικές συνεισφορές.

Επίσης, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελβετία, Ντόναλντ Μπάγιερ, δήλωσε στην εφημερίδα Sonntag ότι η ελβετική κυβέρνηση δεν πρέπει να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ.

Πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων