ΚΟΣΜΟΣ

Διάσημη δημοσιογράφος αποκάλυψε on air ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Διάσημη δημοσιογράφος αποκάλυψε on air ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Συγκίνηση προκάλεσε η δημόσια αποκάλυψη της διάσημης δημοσιογράφου για την περιπέτειά της με τον καρκίνο

Στη δημόσια εξομολόγηση ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Κριστιάν Αμανπούρ.

Η διάσημη δημοσιογράφος του CNN αποκάλυψε on air ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες.

«Υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή τους και βρίσκομαι σε διαδικασία χημειοθεραπειών εδώ και αρκετούς μήνες για την καλύτερη δυνατή μακροχρόνια πρόγνωση» είπε η Αμανπούρ στην αρχή της εκπομπής της το βράδυ της Δευτέρας.

Η 63χρονη δημοσιογράφος ευχαρίστησε τους συναδέλφους της που κάλυψαν το κενό της όσο αυτή έδινε μάχη τις τελευταίες τέσσερις μήνες προσθέτοντας ότι η περίοδος αυτή ήταν «σαν τρενάκι λούνα παρκ για μένα».

«Σε αυτή την περίοδο όπως και εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο διαγνώστηκα με καρκίνο στις ωοθήκες» πρόσθεσε.

Η Αμανπούρ, η οποία έχει έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι νιώθει «σίγουρη» για την πρόγνωση των γιατρών προσθέτοντας ότι «είμαι τυχερή που έχω ιατρική κάλυψη από την εργασία μου και θαυμάσιους γιατρούς που με φροντίζουν».

«Σας ανακοινώνω την περιπέτειά μου όχι μόνο χάριν της ειλικρίνειας αλλά κυρίως σαν προειδοποίηση για τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης» είπε η δημοσιογράφος.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τις γυναίκες «να ενημερωθούν για την ασθένεια αυτή και να υποβάλλονται στις εξετάσεις που πρέπει».

«Πάντα να ακούτε το σώμα σας και να διασφαλίζετε ότι οι λογικές ιατρικές ανησυχίες σας δεν υποβαθμίζονται» συμπλήρωσε η Αμανπούρ.

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο δεύτερος συχνότερος τύπο καρκίνου για γυναίκες στις ΗΠΑ και προκαλεί περισσότερους θανάτους από κάθε άλλο τύπο καρκίνου του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος σύμφωνα με το CDC.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Το «σπάσιμο του πάγου», οι διαφορές και τα επόμενα βήματα