ΚΟΣΜΟΣ

«Κόβουν» την ενίσχυση στην Ακτή Ελεφαντοστού

«Κόβουν» την ενίσχυση στην Ακτή Ελεφαντοστού
Η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης ανακοίνωσαν χθες πως αναρωτιούνται εάν θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη σκοπιμότητα να...

Η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης ανακοίνωσαν χθες πως αναρωτιούνται εάν θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη σκοπιμότητα να συνεχίσουν την καταβολή βοήθειας στην Ακτή του Ελεφαντοστού, λόγω της οξείας πολιτικής κρίσης που δοκιμάζει η χώρα.

«Θα θέλαμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον λαό της Ακτής Ελεφαντοστού για την καταπολέμηση της φτώχειας, όμως είναι δύσκολο να το κάνουμε επαρκώς στο πλαίσιο της αβεβαιότητας και της έντασης που παρατείνονται», τονίζουν στο κοινό τους ανακοινωθέν τα δύο οικονομικά ιδρύματα.

«Συνεπώς, με βάση την πολιτική μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα και να επανεξετάσουμε τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων μας, με γνώμονα την υποβάθμιση των θεσμικών λειτουργιών», υπογραμμίζουν.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης εκφράζουν την «μεγάλη ανησυχία τους» απέναντι σε αυτήν την κρίση, που σύμφωνα με τα δύο ιδρύματα «εξακολουθεί για πολύ καιρό». Σύμφωνα με τα δύο ιδρύματα, αυτή η κρίση «θα ρίξει ακόμη περισσότερους Ιβοριανούς στην φτώχεια και θα πλήξει τη σταθερότητα και την οικονομική ευημερία στη Δυτική Αφρική».