ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπι Πετίτο: Η ιστορία που συγκλόνισε τον πλανήτη - Ο καυγάς και το προφητικό βιβλίο

Γκάμπι Πετίτο: Η ιστορία που συγκλόνισε τον πλανήτη - Ο καυγάς και το προφητικό βιβλίο

Η τραγική ιστορία της Γκάμπι Πετίτο σοκάρει την Αμερική. Ένα 22χρονο κορίτσι που έκανε διακοπές με τον αρραβωνιαστικό της εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Το FBI ανακάλυψε ανθρώπινα λείψανα που ταιριάζουν με την περιγραφή της. Ο αρραβωνιαστικός της, πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, έχει εξαφανιστεί από προσώπου Γης

Η υπόθεση «Γκάμπι Πετίτο» έχει όλα τα στοιχεία ενός θρίλερ που κόβει την ανάσα και δεν έχει..χάπι έντ. Μετά από έρευνες στο εθνικό πάρκο Grand Teton του Γουαϊόμινγκ οι πράκτορες του FBI ανακάλυψαν την Κυριακή «ανθρώπινα λείψανα που ταιριάζουν με την περιγραφή» της Γκάμπι Πετίτο, μιας 22χρονης γυναίκας που χάθηκε κατά τη διάρκεια ενός road trip με τον αρραβωνιαστικό της.

O Mπράιαν Λόντρι
O Mπράιαν ΛόντριΑ.Ρ

Η τελευταία γνωστή επαφή που είχε η νεαρή κοπέλα με τα μέλη της οικογένειας ήταν από αυτό το πάρκο. Σε μια σύντομη ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής, ο Τσαρλς Τζόουνς, πράκτορας του FBI ανακοίνωσε την ανακάλυψη και εξέφρασε «ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της Γκάμπι». Η οικογένεια Πετίτο ζήτησε ιδιωτικότητα για να πενθήσει και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες που βοήθησαν στην έρευνα.

Μετά την ανακοίνωση του FBI, ο πατέρας της Τζόζεφ Πετίτο δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα. «Άγγιξε ολόκληρο τον πλανήτη» έγραψε, αναρτώντας μία φωτογραφία της 22χρονης κόρης του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 11 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια της Γκάμπι ανέφερε την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα του North Port της Φλόριντα. Εξαφανίστηκε στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τον αρραβωνιαστικό της, Μπράιν Λόντρι, ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς την 22χρονη, την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Πετίτο εργαζόταν ως τεχνικός φαρμακείου για να εξοικονομήσει χρήματα για το ταξίδι. Γνώρισε τον 23χρονο αρραβωνιαστικό της , στο Λύκειο Bayport-Blue Point στο Λονγκ Άιλαντ, σύμφωνα με τον πατριό της. Είναι η μεγαλύτερη από έξι αδέλφια.

Το ζευγάρι έφυγε από τη Νέα Υόρκη στις 2 Ιουλίου για ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών με βαν και άρχισε να κάνει χαρούμενες και ανέμελες αναρτήσεις για το ταξίδι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με το μικροσκοπικό μας βαν» και «Τέχνη, γιόγκα και λαχανικά» είναι οι τίτλοι σε μερικές από τις αναρτήσεις της άτυχης κοπέλας.

Στο TikTok, το hashtag #gabbypetito προβλήθηκε περισσότερες από 220 εκατομμύρια φορές. Το τεράστιο ενδιαφέρον για την υπόθεση προκάλεσε δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας και χιλιάδες αναρτήσεις για την πιθανή τύχη του κοριτσιού

Ο εξαφανισμένος αρραβωνιαστικός

Ο Λόντρι επέστρεψε στη Φλόριντα με το βανάκι τους την 1η μέρα του Σεπτέμβρη, όμως η Γκάμπι δεν ήταν μαζί του. Αρνήθηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία μετά την δήλωση εξαφάνισης της κοπέλας όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι και έκτοτε αγνοείται. Οι αρχές «χτένιζαν» ένα φυσικό καταφύγιο στη Φλόριντα το Σάββατο για να τον βρουν.

Η οργή εναντίον του «βράζει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά το γεγονός ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Η οικογένεια της Πετίτο έκανε δημόσιες εκκλήσεις προς τον άντρα που η κόρη τους επρόκειτο να παντρευτείνα δώσει πληροφορίες για την τύχη της.

Ο τελευταίος καυγάς του ζεύγους

Υπάρχει επίσης υποθέσεις και θεωρίες για τις τελευταίες ημέρες της νεαρής κοπέλας που οργιάζουν κάθε μέρα. Πλάνα από κάμερες που κυκλοφόρησαν από την αστυνομία της Γιούτα, δείχνουν ότι το ζευγάρι τσακώθηκε πριν από την εξαφάνισή της.

Η 22χρονη ήταν ενεργή χρήστης του Instagram, δημοσιεύοντας ένα αρχείο της ζωής της από το 2014 γεμάτο φωτογραφίες που δείχνουν πολύ πιο ευτυχισμένες εποχές.

Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης Moab κυκλοφόρησε βίντεο που γυρίστηκε μετά από τη διαμάχη μεταξύ των δύο νέων, όπου η Πετίτο φαίνεται εμφανώς αναστατωμένη και ο Λόντρι έχει γρατζουνιές στο πρόσωπό του.

Εθεάθη να μιλά με έναν αξιωματικό για την ψυχική της υγεία και το πώς ξεκίνησε ο καβγάς,όταν ο Λόντρι την έκλεισε έξω από το βαν. «Αυτό το όμορφο νεαρό ζευγάρι, υποτίθεται ερωτευμένο, κάνει αυτή τη ρομαντική περιπέτεια σε όλη τη χώρα και μετά κάτι πάει πολύ άσχημα», δήλωσε ο εγκληματολόγος Scott Bonn. Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν μετατραπεί σε ντετέκτιβ για να λύσουν το μυστήριο.

Προφητικό το βιβλίο ο «Αφανισμός»;

Σε ένα στιγμιότυπο που κυκλοφόρησε μετά την εξαφάνισή της, ο Λόντρι εμφανίζεται να διαβάζει ένα βιβλίο που μιλάει για εξαφανισμένες γυναίκες.

Στο βίντεο με τίτλο "VAN LIFE | Beginning Our van Life Journey", που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της Πετίτο στο YouTube Nomadic Statik στις 19 Αυγούστου, ο 23χρονος φαίνεται σύντομα να διαβάζει το βιβλίο Annihilation (Αφανισμός) του Jeff VanderMeer.

Στο μυθιστόρημα, τέσσερις γυναίκες ταξιδεύουν σε μια ακατοίκητη περιοχή. Οι τρεις πεθαίνουν και η τέταρτη μένει μόνιμα στην περιοχή...Πολλοί θεωρούν ενδεικτικό το στιγμιότυπο και θεωρούν πως το βιβλίο σχετίζεται ξεκάθαρα με την τραγική υπόθεση.

Η αναζήτηση στο καταφύγιο με αλιγάτορες

Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τον Λόντρι στη Φλόριντα, εστιάζοντας τις προσπάθειές τους στο τεράστιο καταφύγιο Carlton, μια περιοχή γεμάτη αλιγάτορες, καθώς η οικογένεια της Πετίτο λέει ότι δεν αγνοείται αλλά «κρύβεται».
«Ο Μπράιαν δεν λείπει, κρύβεται. Η Γκάμπι λείπει», ανέφερε η δήλωση του δικηγορικού γραφείου της οικογένειας.

Η τεράστια κινητοποίηση για την Πετίτο
Η τεράστια κινητοποίηση για την ΠετίτοΑ.Ρ

Αγνοείται από την Παρασκευή και η αστυνομία πιστεύει ότι θα μπορούσε να επιβιώσει για μήνες, στο βάλτο, αν πράγματι βρίσκεται εκεί...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

Καιρός: Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη – Έρχονται επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει με την 22χρονη