ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επίθεση ενόπλου με νεκρούς σε πανεπιστήμιο - Πήδηξαν από τα παράθυρα για να σωθούν

Ρωσία: Επίθεση ενόπλου με νεκρούς σε πανεπιστήμιο - Πήδηξαν από τα παράθυρα για να σωθούν

Ένας 18χρονος ένοπλος σκόρπισε το θάνατο σε πανεπιστήμιο της πόλης Περμ στη Ρωσία. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 νεκρούς. 

Συναγερμός σήμανε σε Πανεπιστήμιο της πόλης Περμ στη Ρωσία. Ένας 18χρονος άνδρας -οπλισμένος σαν αστακός- εισέβαλε στο κτήριο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Σύμφωνα με τον Ιndependent οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Τα βίντεο απο τη στιγμή του μακελειού συγκλονίζουν. Σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα ο δράστης που ταμπουρώθηκε στο αμφιθέατρο για να γλιτώσει τη σύλληψη, ονομάζεται Tιμούρ Μπεκμανσούροφ. Λίγο μετά εξουδετερώθηκε απο τη ρωσική αστυνομία.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν τον μακελάρη να ανοίγει πυρ, πριν εισέλθει στο κτήρίο 8 του Πανεπιστημίου. Σε άλλα στιγμιότυπα δεκάδες φοιτητές φαίνονται να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου, για να σωθούν Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί κλειδώθηκαν στις τάξεις για να ξεφύγουν απο την εκδικητική του μανία.

Το προφίλ του μακελάρη

Ο Μπεκμανσούροφ είχε δηλώσει στο VKontakte οτι πάντα ονειρευόταν να πραγματοποιήσει μακελειό και ότι συγκέντρωνε χρήματα για να αγοράσει όπλο.

Σύμφωμα με τα τοπικά Μέσα, ο 18χρονος δράστης λίγο πριν απο την επίθεση είχε κάνει μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο κείμενο, όπου εξηγεί τη διαδικασία απόκτησης άδειας οπλοχρησίας, ο δράστης είναι ξεκάθαρο οτι πάσχει απο ψυχολογικά προβλήματα.

O δράστης της επίθεσης
O δράστης της επίθεσης

«Όσο καιρό ξέρω τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο», γράφει μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

Τραγωδία στην Κρήτη: Δύο νεκροί σε τροχαίο – Ο ένας ήταν μαθητής Λυκείου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει με την 22χρονη