ΚΟΣΜΟΣ

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Το «σκοτεινό» παρελθόν της οικογένειάς της - «Ήθελαν πάντα να έχουν τον έλεγχο»

Μπρίτνεϊ Σπίαρς
ASSOCIATED PRESS

Πήρε πίσω τη ζωή της από τον ίδιο της τον πατέρα η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μετά από 13 χρόνια - Τι γίνεται με τα παιδιά της - Το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς της

Πιο ελεύθερη αισθάνεται πλέον η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μετά τη σημαντική νομική νίκη της. Συγκεκριμένα, κέρδισε το δικαστήριο που έκρινε ότι η κηδεμονία του πατέρα στη ζωή της ήταν «τοξική» και ικανοποίησε το αίτημά της να τον απομακρύνει από υπεύθυνο της περιουσίας της. Ο Τζέιμι Σπίαρς είχε τον έλεγχο της ζωής και της περιουσίας της τραγουδίστριας τα τελευταία 13 χρόνια.

Ωστόσο, αν και κέρδισε τον έλεγχο της ζωής της δεν έχει καταφέρει να πάρει την κηδεμονία των δύο παιδιών της την οποία έχει ο πρώην σύζυγός της Kevin Federline. Ο δικηγόρος του πρώην συζύγου της δήλωσε στο TMZ ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αλλάξει η συμφωνία επειδή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι ευχαριστημένα και λόγω της ηλικίας των αγοριών, υπάρχει «λιγότερη ανησυχία» για την εποπτεία τους ανά πάσα στιγμή.

Ο πρώην σύζυγος της Britney Spears, Kevin FederlineASSOCIATED PRESS

Το «σκοτεινό» παρελθόν της οικογένειάς της

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει η New York Post, η οικογένεια της Μπρίτνεϊ Σπίαρς φαίνεται ότι έχει ένα «σκοτεινό» ιστορικό κακοποιητικών συμπεριφορών.

Το τοπικό μουσείο στο Κέντγουντ που στεγάζει έναν εικονικό χώρο λατρείας για την πιο διάσημη κάτοικο της πόλης, την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ήταν κάποτε ένα γραφείο κηδειών. Είναι από τα λίγα μέρη που είναι ακόμα ανοικτό ανάμεσα στα πολλά εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα κτήρια στο κέντρο της πόλης. Υπεύθυνη για τη φροντίδα του Ιστορικού και Πολιτιστικού Μουσείου είναι η Fay Gehringer, φίλη των γονιών της τραγουδίστριας.

Η Gehringer τόνισε πόσο έμοιαζε η Μπρίτνεϊ με τη γιαγιά της Emma Jean Spears, η οποία αυτοκτόνησε σε ηλικία 31 ετών με κυνηγετικό όπλο στον τάφο του γιού της τον Μάιο του 1966. «Αυτός ο θάνατος επηρέασε πολύ την οικογένεια και είχε μεγάλο αντίκτυπο στον Τζέιμι, τον πατέρα της Μπρίτνεϊ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

H Mπρίτνει ΣπίαρςASSOCIATED PRESS

H Gehringer, όπως πολλοί άλλοι σε αυτή τη μικροσκοπική, αγροτική πόλη, είναι σοκαρισμένη από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την «οδύσσεια» της κηδεμονίας από τον πατέρα της. Ωστόσο, μίλησε για τον Τζέιμι Σπίαρς, λέγοντας ότι δεν είναι «κακός άνθρωπος. Και η μητέρα της Μπρίτνεϊ, η Λιν είναι καλός άνθρωπος επίσης. Δεν είναι τέρατα. Είμαστε καλοί άνθρωποι σε αυτήν τη μικρή πόλη. Τους καταβρόχθισε το σύστημα του Χόλιγουντ. Κανείς δεν ήταν έτοιμος να το αντιμετωπίσει», υπογράμμισε.

Μία γειτόνισσα των Σπίαρς για πολλά χρόνια, ανέφερε στην New York Post ότι έκανε baby sitting στην Μπρίτνεϊ όταν ήταν μικρή και υπερασπίστηκε τον πατέρα της ποπ σταρ, όπως οι περισσότεροι σε αυτή την πόλη. «Πολλές γυναίκες ήθελαν τον Τζέιμι», είπε μία 64χρονη, πρώην συμμαθήτριά του από το σχολείο. «Αυτός ο άνθρωπος δούλεψε τόσο σκληρά για χρόνια», είπε άλλη κάτοικος της πόλης. «Δεν είναι αιμοσταγής. Νομίζω ότι η Μπρίτνεϊ είναι κακομαθημένη, αν με ρωτάτε».

Ο 52χρονος John Mark Spears, ετεροθαλής αδελφός του Τζέιμι, είπε ότι ο πατέρας τους June Austin Spears που πέθανε το 2012, ήταν ένας φρικτός άνθρωπος, που κακοποιούσε τα 10 παιδιά που είχε αποκτήσει με τις τρεις συζύγους του.

«Αυτοί οι Σπίαρς είναι απαίσιοι», είπε ο θείος της Μπρίτνεϊ, John Mark. «Κατάφεραν να ξεφύγουν με τόσα που έκαναν, ειδικά στις γυναίκες τους για χρόνια». Μάλιστα τόνισε πως όλη η τοξικότητα της οικογένειας έχει τις ρίζες της στον Τζέιμι και στον πατέρα του. «Ήταν ένα τέρας, αλλά κανείς δεν έλεγε κάτι κακό γι' αυτόν, έξω από την οικογένεια», συμπλήρωσε ο John Mark. «Όπως δεν θα πει κανείς κάτι κακό για τον Τζέιμι εδώ πέρα». Ο John Mark είπε ότι ο June Austin χτυπούσε τα παιδιά του και πως κατέστρεψε τη ζωή των δύο πρώτων συζύγων του. «Δεν μου κάνει εντύπωση όσα έκανε ο Τζέιμι στην Μπρίτνεϊ. Οι Σπίαρς ήθελαν πάντα να έχουν τον έλεγχο».

Η 54χρονη ετεροθαλής αδελφή του Τζέιμι και θεία της Μπρίτνεϊ, Leigh Ann Spears Wrather είπε ότι έφυγε από το σπίτι της στα 16 αφού την κακοποίησε σεξουαλικά ο πατέρας της σε ηλικία 11 ετών. Αφού τη βίασε, ζήτησε από μία φίλη της να τη βοηθήσει να δραπετεύσει. «Συνήθιζε να μας χτυπάει, εύχομαι να καεί στην κόλαση» συμπληρώνει. Τόσο ο John Mark όσο και η Leigh Ann δήλωσαν ότι έχουν κάποιες αμφιβολίες για το αν ο θάνατος της Emma Jean Spears ήταν πραγματικά αυτοκτονία.

«Οι άνδρες των Σπίαρς πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε η Leigh Ann. «Ευτυχώς που η Μπρίτνεϊ είχε καλό δικηγόρο. Ο Τζέιμι της έκανε ό,τι έκανε ο μπαμπάς μου στη μαμά μου και την Emma Jean. Είναι κακοί και θα σε καταστρέψουν αν δεν μπορούν να σε ελέγξουν. Νομίζω όμως ότι η Μπρίτνεϊ θα επιβιώσει. Είναι ένα όμορφο άτομο με όμορφη ψυχή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.