ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Συντετριμμένος ο ηθοποιός - Πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε (vid)

Άλεκ Μπάλντουιν: Συντετριμμένος ο ηθοποιός - Πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε (vid)
Συντετριμμένος ο ηθοποιός
Twitter

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας του Netflix «Rust» - Συντετριμμένος ο Άλεκ Μπάλντουιν που πυροβόλησε και σκότωσε με το όπλο που κρατούσε τη Διευθύντρια Φωτογραφίας, τραυματίζοντας παράλληλα και τον σκηνοθέτη - Θλίψη στο Hollywood

Συντετριμμένος και με απόγνωση στο βλέμμα ο Άλεκ Μπόλντουιν προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη λίγο νωρίτερα στο σετ της ταινίας του, Rust. Πώς το όπλο που κρατούσε στα χέρια του εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να σκοτώσει την 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς, Διευθύντρια Φωτογραφίας και να τραυματίσει σοβαρά τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter, δείχνουν τον ηθοποιό έξω από το γραφείο του Σερίφη, όπου μετέβη μετά το δυστύχημα για να δώσει κατάθεση για το αιματηρό περιστατικό, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας. Στη μία φαίνεται να μιλά στο τηλέφωνο με ένα απλανές βλέμμα και στην άλλη απεικονίζεται σκυφτός, εμφανώς καταρρακωμένος.

Ο Μπάλντουιν εκτός από πρωταγωνιστής είναι και συμπαραγωγός στην ταινία. Προς το παρόν δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον θάνατο της 42χρονης, με τους αστυνομικούς να διερευνούν πώς και τι τύπου όπλου χρησιμοποιήθηκε.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ.

Βίντεο από το σημείο όπου εκπυρσοκρότησε το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν

Μυστήριο με το μοιραίο όπλο

«Η Χαλίνα Χάτσινς και ο Τζόελ Σόουζα τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα της ταινίας Rust», ανέφεραν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, με τις λεπτομέρειες γύρω από το περιστατικό να παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το μοιραίο όπλο που έπρεπε να φέρει άσφαιρα είχε τελικά αληθινά πυρά, ή αν θραύσματα από την πυρίτιδα που χρησιμοποιήθηκε εκτόξευσε κάποιου τύπου θραύσματα, τα οποία τραυμάτισαν θανάσιμα την 42χρονη.

Τα γυρίσματα της ταινίας RustInstagram

Σε κατάσταση σοκ οι συντελεστές της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προς το παρόν διακοπή, με τους συντελεστές να είναι συντετριμμένοι. «Όλοι οι πρωταγωνιστές και το συνεργείο της ταινίας είναι συντετριμμένοι από το περιστατικό. Θέλουμε να στείλουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής.

Ποια ήταν η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς που σκοτώθηκε στην ταινία «Rust»

Ο 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς, που ζούσε στο Venice Beach της Καλιφόρνια, θεωρούνταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Χόλιγουντ στον χώρο της κινηματογράφησης.

Ήταν κόρη στρατιωτικού και τα πρώτα χρόνια της ζωής της τα πέρασε σε μία σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο πριν εγκατασταθεί στο Κίεβο. Μεγαλώνοντας μετακόμισε, αρχικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και ασχολήθηκε με το ντοκιμαντέρ και αργότερα ταξίδεψε στο Λος Άντζελες, όπου και μπήκε στο χώρο του κινηματογράφου. Εκτός από την ταινία Rust, που έμελλε να είναι και η τελευταία της, είχε συμμετάσχει στην παραγωγή της ταινίας τρόμου, Darlin. Ενώ λίγες ημέρες πριν εμπλακεί με το «Rust», είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας Blindfire.

Δεν είναι η πρώτη τραγωδία στα γυρίσματα ταινίας

Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow. Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του - Πού αφήνει την περιουσία του, η τελευταία επιθυμία του

O Άλεκ Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα μέλος του συνεργείου της νέας του ταινίας - Τα πρώτα στοιχεία