ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Το θρίλερ με το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε – Τι είπε στον σύζυγο του θύματος

Άλεκ Μπάλντουιν: Το θρίλερ με το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε – Τι είπε στον σύζυγο του θύματος
Μετά την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Άλεκ Μπάλντουιν έκανε την πρώτη του δήλωση, τονίζοντας πόσο σοκαρισμένος είναι.
AP

Άλεκ Μπάλντουιν: Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το τραγικό περιστατικό στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό όπου κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust» στην Σαντα Φε ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με όπλο και σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας - Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε και ο σκηνοθέτης, ενώ οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστες - Τι είπε ο ηθοποιός στο σύζηγο της γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο

Συντετριμμένος, κλαίγοντας, ο Άλεκ Μπάλντουιν μιλά στο τηλέφωνο έξω από το γραφείο του Σερίφη στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό. Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες που κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας, ο ηθοποιός είχε πυροβολήσει με όπλο και εντελώς ανεξήγητα η διευθύντρια φωτογραφίας, 42 ετών, έπεφτε νεκρή και ο σκηνοθέτης, 48 ετών τραυματίστηκε.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter λέει: «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω πόσο συγκλονισμένος και θλιμμένος είμαι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η Χαλίνα Χάτσινς, σύζυγος, μητέρα και συνάδελφος την οποία θαυμάζαμε όλοι. Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομία που ερευνά το πώς συνέβη αυτή η τραγωδία…».

Εν τω μεταξύ μια αποκάλυψη η οποία αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της έρευνας σχετικά με τη δολοφονία της διευθύντριας φωτογραφίας που έπεσε νεκρή από τα χέρια του διάσημου ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας Rust στην Σαντα Φε, κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα της ταινίας του Άλεκ Μπόλντουιν στο Νέο Μεξικό περιείχε μία μοναδική, πραγματική σφαίρα, ανέφερε ένα σωματείο του Χόλιγουντ σε υπόμνημα προς τα μέλη του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Μία πραγματική σφαίρα εβλήθη κατά λάθος στα γυρίσματα από τον πρωταγωνιστή, πλήττοντας τόσο τη διευθύντρια φωτογραφίας, το μέλος (μας) Χαλίνα Χάτσινς, όσο και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα», ανέφερε σε αυτό το υπόμνημα το τοπικό παράρτημα του σωματείου IATSE, σύμφωνα με το Variety και το IndieWire.

Το δημοσίευμα της Daily Mail

Η επικοινωνία του ηθοποιού με τον σύζυγο του θύματος

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα perezhilton.com ο Άλεκ Μπάλντουιν είναι σε επικοινωνία με τον σύζυγο της αδικοχαμένης Χαλίνα Χάτσινς, τον Μάθιου Χάτσινς στον οποίο ανέφερε ότι θα είναι δίπλα του σε αυτή την περιπέτεια κάτι το οποίο ο Μπάλντουιν έκανε γνωστό και σε ανάρτησή του.

Η πρώτη ανάρτηση του Άλεκ Μπάλντουιν

Ο Άλεκ Μπάλντουιν στην πρώτη του ανάρτηση στα social media, μετά το τραγικό συμβάν δηλώνει πως «έχει ραγίσει η καρδιά του» και πως «συνεργάζεται με την αστυνομία», στα πρώτα του λόγια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο ηθοποιός δηλώνει πως «δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και την λύπη μου για το τραγικό ατύχημα που αφαίρεσε την ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, συζύγου, μητέρας και συναδέλφου που θαύμαζα βαθιά».

Συγκλονισμένος ο αδελφός του, Στίβεν – «Ζητώ τις προσευχές σας»

Δύσκολες ώρες περνάει η οικογένεια Μπάλντουιν μετά το τραγικό περιστατικό με την δολοφονία στο σετ της ταινίας «Rust» στο οποίο εμπλέκεται ο Άλεκ Μπάλντουιν.

«Ζητώ τις προσευχές σας απόψε, φίλοι», ήταν τα πρώτα λόγια του Στίβεν, αδελφού του Άλεκ Μπάλντουιν.

Ο μικρότερος αδελφός του Άλεκ που πυροβόλησε – κατά λάθος - τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, σε ανάρτησή του αναφέρει»: «Ζητώ τις προσευχές σας απόψε, φίλοι. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν πέρα από αυτό από το να προσευχηθείτε για όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το τραγικό δυστύχημα. Ευχαριστώ».

Τρεις φορές που ηθοποιοί έχασαν τη ζωή τους στα γυρίσματα

Το τραγικό δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust στο οποίο σκοτώθηκε η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίστηκε σοβαρά ο σκηνοθέτης Τζόελ Σούζα, όταν το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπόλντουιν εκπυρσοκρότησε για άγνωστη αιτία, δεν είναι το πρώτο στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Ακολουθούν τρεις ακόμα ταινίες των οποίων τα γυρίσματα σημαδεύτηκαν από τον τραγικό θάνατο ηθοποιών.

Το Κοράκι, 1993

Η ταινία Το Κοράκι σημαδεύτηκε από ένα τραγικό δυστύχημα και ίσως το πιο γνωστό στην ιστορία του κινηματογράφου. Τον θάνατο του Μπράντον Λι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο 28χρονος γιος του αείμνηστου θρύλου των πολεμικών τεχνών, Μπρους Λι, τραυματίστηκε θανάσιμα από πραγματική σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος μιας σκηνής που σύμφωνα με το σενάριο έπρεπε να πυροβοληθεί από τον κακοποιό Funboy (Μάικλ Μάσι). Η σφαίρα βρήκε τον Λι στην κοιλιακή χώρα και την σπονδυλική στήλη. Ο 28χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα όμως στην αρχή κανείς δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί, αφού το σενάριο ήθελε τον χαρακτήρα του Λι να πέφτει νεκρός από τον πυροβολισμό. Όταν ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε έξι ώρες, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

O Μπράντον Λι
O Μπράντον ΛιAP

Το τραγικό δυστύχημα οφείλεται σε μια ψεύτικη σφαίρα από προηγούμενη σκηνή η οποία είχε σφηνωθεί στην κάνη του όπλου χωρίς να το έχει καταλάβει κανείς από την παραγωγή. Έτσι, μόλις έβαλαν στον κάλυκα τα άσφαιρα πυρά και ο Μάικλ Μάσι πάτησε τη σκανδάλη, εκτοξεύτηκε και η ψεύτικη σφαίρα τραυματίζοντας θανάσιμα τον ηθοποιό. Ο Μάικλ Μάσι δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το γεγονός. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του: «Θα με σημαδεύει σε όλη μου τη ζωή. Θα είμαι πάντα ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπράντον Λι».

The Twilight Zone, 1982

O Βικ Μόροου
O Βικ ΜόροουAP


Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας των γυρισμάτων της ταινίας The Twilight Zone με σκηνοθέτη τον Τζον Λάντις και παραγωγό τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο πρωταγωνιστής Βικ Μόροου και δύο μικρά παιδιά, η επτάχρονη Μίκα Ντιν Λι και η εξάχρονη Ρενέ Τσεν, έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους.

Η σκηνή περιείχε ένα ελικόπτερο και πυροτεχνήματα που αποδείχτηκε θανάσιμος συνδυασμός. Το σενάριο ήθελε τον Μόροου να πέφτει θύμα επίθεσης Αμερικανών στρατιωτών στο Βιετνάμ καθώς έτρεχε να σώσει τα δύο κοριτσάκια. Όταν τα πυροτεχνήματα εξερράγησαν, έπληξαν την ουρά του ελικοπτέρου που πετούσε ιδιαίτερα χαμηλά. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό να πέσει πάνω στους ηθοποιούς αποκεφαλίζοντας τον Μόροου και την επτάχρονη. Το εξάχρονο κορίτσι βρέθηκε νεκρό κάτω από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου
Τα συντρίμμια του ελικοπτέρουAP

Cover Up, 1984

To 1984, o ηθοποιός Τζον-Έρικ Χέξουμ έχασε τη ζωή του στο σετ της τηλεοπτικής σειράς όταν αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Τζον-Έρικ Χέξουμ
O Τζον-Έρικ ΧέξουμAP

Ο Χέξουμ που υποδυόταν τον Mac Harper, στις 12 Οκτωβρίου του 1984 βρισκόταν στο σετ περιμένοντας να ξεκινήσει το γύρισμα. Ωστόσο αυτό καθυστερούσε αρκετά. Σε κάποια στιγμή, ο ηθοποιός πήρε ένα περίστροφο Magnum 44 και αστειευόμενος ότι έπαιζε ρώσικη ρουλέτα το έβαλε στο κεφάλι του και τράβηξε τη σκάνδαλη. Το όπλο ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες. Τα τελευταία λόγια του Χάρπερ προτού τραβήξει τη σκανδάλη ήταν «Πιστεύεις αυτές τις ανοησίες;».

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση και στις 18 Οκτωβρίου κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη ανάρτηση του Μπάλντουιν: «Έχει ραγίσει η καρδιά μου» - Νέα τροπή με τη σφαίρα, ήταν κανονική

Καιρός - Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και βροχές - Η τάση έως την 28η Οκτωβρίου (vid)

Ενόργανη: Η Καστρίτση καταγγέλλει βία και σεξουαλική παρενόχληση - «Με έσυρε από τα μαλλιά...»