ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη TMZ για την υπόθεση Μπάλντουιν: Γνώριζαν τα μέλη του συνεργείου για το γεμάτο όπλο;

O Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας
O Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας
A.P

Σοκ προκαλεί η πληροφορία οτι μέλη του συνεργείου της ταινίας «Rust» φέρεται να χρησιμοποιούσαν το όπλο με το οποίο ο Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας «για διασκέδαση» και σκοποβολή, εκτός γυρισμάτων. 

Το όπλο μπορεί να ήταν ακόμη και γεμάτο όταν το χρησιμοποιούσαν για εξάσκηση σε διάφορους στόχους μακριά από τα σκηνικά, αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμα η αμερικάνικη ιστοσελίδα TMZ.

Πηγές που συνδέονται με την παραγωγή της ταινίας είπαν στο TMZ ότι το όπλο χρησιμοποιούνταν σε συγκεντρώσεις εκτός γυρισμάτων– κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει πώς βρέθηκε η σφαίρα στο μοιραίο όπλο, εν ώρα πρόβας.

H Xαλίνα ΧάτσινςDaily Mail

Μια άλλη πηγή που βρισκόταν στα γυρίσματα δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν πυρομαχικά και κενά βλήματα αποθηκευμένα στην ίδια περιοχή, όπου συνέβη η ανείπωτη τραγωδία.

Ο αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τους ισχυρισμούς, διευκρινίζει η New York Post που αναπαράγει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας TMZ. Την Πέμπτη, αστυνομικοί έφθασαν στο πλατό όπου γυριζόταν η ταινία, κοντά στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε εν αγνοία του με ένα γεμάτο όπλο και σκότωσε την 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς. Από τα πυρά τραυματίστηκε επίσης ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, 48 ετών, που στεκόταν πίσω της.

Η στιγμή που το συνεργείο ζητάει βοήθεια

Η καταγραφή από το ηχητικό ντοκουμέντο της άμεσης δράσης αποκαλύπτει τη δυσάρεστη στιγμή που η επόπτρια σεναρίου Μέιμι Μίτσελ εκλιπαρεί την άμεση δράση για βοήθεια.

«Είχαμε δύο ανθρώπους που πυροβολήθηκαν κατά λάθος σε ένα σκηνικό ταινίας από ένα όπλο, χρειαζόμαστε βοήθεια αμέσως», είπε η Μίτσελ σε ένα μέλος των πρώτων βοηθειών. «Κάναμε πρόβες και εκπυρσοκρότησε και έτρεξα έξω, τρέξαμε όλοι έξω».Ο εμπειρογνώμονας ρώτησε αν το όπλο ήταν γεμάτο με μια πραγματική σφαίρα, κάτι που η Μίτσελ δεν μπορούσε να απαντήσει εκείνη τη στιγμή.

Ο ρόλος του βοηθού σκηνοθέτη

Στο τηλεφώνημα, ακούγεται να κατηγορεί για το περιστατικό τον βοηθό σκηνοθέτη της ταινίας Ντέιβιντ Χολς. Είναι ο βασικός υπεύθυνος για την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα των ταινιών. Ο Χολς φώναξε ότι το όπλο ήταν «κρύο» (cold gun)-έκφραση που σημαίνει ότι δεν έχει πραγματικά πυρά- πριν το δώσει στον Μπάλντουιν, σύμφωνα με ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Σκηνικά απο τα γυρίσματα της ταινίας RustΑ.Ρ

«Δεν μπορώ να σου πώ. Έχουμε δύο τραυματίες», ακούγεται να λέει η Μίτσελ. «Και αυτός ο AD (βοηθός σκηνοθέτη) που με φώναξε στο μεσημεριανό γεύμα, ρωτώντας για τις επιθεωρήσεις… Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ελέγχει τα όπλα. Είναι υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στο γύρισμα».

O βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ ΧολςDaily Mail

Ούτε ο Χολς ούτε ο Μπάλντουιν γνώριζαν ότι το όπλο περιείχε σφαίρες, ανέφερε το ένταλμα. Πηγές παραγωγής του «Rust» είπαν στο Daily Beast ότι έχουν αμφιβολίες για το εάν ο Χολς είχε ακολουθήσει την κατάλληλη διαδικασία πριν από το τραγικό συμβάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σχετικά με το τραγικό περιστατικό που συγκλονίζει το Χόλιγουντ και δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για τις συνθήκες ασφαλείας σε μεγάλες παραγωγές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άλεκ Μπάλντουιν: Η δήλωση-βόμβα της υπεύθυνης για τα όπλα στην παραγωγή - «Δεν ήμουν έτοιμη»

The Voice: Η Κερκυραία καλλονή που «τρέλανε» τους κριτές από τις πρώτες νότες (video)

Κι όμως, το έδειξαν: Αυτό είναι το ανάρμοστο πλάvο που οδήγησε στο οριστικό φινάλε του Bachelor