ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα πάει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα – Ανησυχία για την υγεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
AP

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα πάει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα 

Σε ανακοίνωσή τους τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφέρουν ότι «με λύπη αποφάσισε» να μείνει μακριά από την εκδήλωση της Γλασκώβης μια εβδομάδα αφού πέρασε μία νύχτα στο νοσοκομείο. «Έπειτα από μια σύσταση που της δόθηκε να ξεκουραστεί, η βασίλισσα θα εκτελεί ήπια καθήκοντα στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η μεγαλειότητά της αποφάσισε με λύπη να μην μεταβεί στη Γλασκώβη για να παραστεί στη δεξίωση της COP26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε το παλάτι σε ένα δελτίο τύπου.

Μια πηγή από το παλάτι ανέφερε πως η απόφαση να μην παραστεί στην COP26 ελήφθη ως ένα «λογικό μέτρο προφύλαξης», θέλοντας να ενημερώσει τους πάντες εκ των προτέρων.

Νωρίτερα, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους πρέσβεις στη Βρετανία, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της από τότε που γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί και αφότου χρειάστηκε να περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα. Το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθυστέρησε να αποκαλύψει τη νοσηλεία της, την πρώτη της από το 2013, προκάλεσε ερωτήματα και επικρίσεις για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους του παλατιού.

Η 95χρονη Βασίλισσα πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ηλικίας 95 ετών, η βασίλισσα ήταν χαμογελαστή και φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα.

Ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, με τους γιατρούς της να της συστήνουν ανάπαυση.

Με πληροφορίες από: Daily Mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Τα ηχητικά ντοκουμέντα – Οι οδηγίες του κέντρου και οι απαντήσεις από τις ομάδες ΔΙΑΣ (vid)

Πρόωρη σύνταξη έως και 9 χρόνια νωρίτερα για μητέρες ανήλικων τέκνων

Φώφη Γεννηματά: Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη - Ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει τον επικήδειο