ΚΟΣΜΟΣ

Χίλαρι Κλίντον: Πρώην βοηθός της αποκαλύπτει τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από γερουσιαστή

Η Χούμα Αμπεντίν
Η Χούμα Αμπεντίν

Μία πρώην στενή συνεργάτης της Χίλαρι Κλίντον γράφει στα απομνημονεύματά της πώς δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από Αμερικανό γερουσιαστή.

To δεξί χέρι κάποτε της Χίλαρι Κλίντον, Χούμα Αμπεντίν αποκαλύπτει ότι ο κορυφαίος πολιτικός, τον οποίο δεν κατονομάζει, έπεσε πάνω της σε έναν καναπέ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αφού την κάλεσε στο σπίτι του, σύμφωνα με τον Guardian.

Στη συνέχεια όπως λέει ότι τον απώθηξε καθώς εκείνος προσπαθούσε να τη φιλήσει και ξέφυγε. Ο ισχυρισμός της περιγράφεται λεπτομερώς στο νέο της βιβλίο, Both/And: A Life in Many Worlds, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Mε τον πρώην σύζυγό της Άντονι ΓουάινερΑ.Ρ

Η Αμπεντίν ήταν μία από τις πιο έμπιστες βοηθούς της πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία το 2016. Η Χίλαρι Κλίντον μάλιστα την είχε περιγράψει κάποτε ως τη «δεύτερη κόρη της».

Περιγράφει τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε ενώ μιλάει για τη δουλειά της στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν γερουσιαστής των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη από το 2001 έως το 2009. Η 45χρονη σήμερα Αμπεντίν δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του γερουσιαστή ούτε καν το κόμμα του.

Μετά από ένα δείπνο στην Ουάσιγκτον εξιστορεί, βγήκε με τον πολιτικό και όταν σταμάτησαν μπροστά στο σπίτι του την κάλεσε μέσα για καφέ. Εκείνη δέχτηκε.

H Xoύμα Αμπεντίν σε γκαλά στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας ΥόρκηςΑ.Ρ

Σύμφωνα με τον Guardian, ο οποίος παρουσιάζει ένα αντίγραφο από τα απομνημονεύματά της η Αμπεντίν γράφει: «Στη συνέχεια, σε μια στιγμή, όλα άλλαξαν. Ήρθε από δεξιά μου, τύλιξε το αριστερό του χέρι γύρω από τον ώμο μου και με φίλησε, σπρώχνοντας τη γλώσσα του στο στόμα μου, πιέζοντάς με πάνω στον καναπέ. Ήμουν τόσο απόλυτα σοκαρισμένη που τον έσπρωξα μακριά. Το μόνο που ήθελα ήταν να σβήσω τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα».

Με τη Χίλαρι Κλίντον το 2016Α.Ρ

Στη συνέχεια λέει ότι ο γερουσιαστής ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι την είχε «παρεξηγήσει», ενώ τη ρώτησε αν ήθελε να μείνει στο σπίτι του. «Τότε είπα κάτι που θα είχε σκεφτεί μόνο η εικοσάχρονη εκδοχή μου: Λυπάμαι πολύ -και έφυγα, προσπαθώντας να φανώ όσο πιο αδιάφορη γινόταν» γράφει.

Η Αμπεντίν λέει ότι λίγες μέρες αργότερα έπεσε πάνω στον γερουσιαστή στο Καπιτώλιο και εκείνος τη ρώτησε αν ήταν ακόμα φίλοι. Στο βιβλίο περιγράφει επίσης τον θυμό της για τον πρώην σύζυγό της, πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών της Νέας Υόρκης Άντονι Γουάινερ, του οποίου η καριέρα καταστράφηκε από σεξουαλικά σκάνδαλα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Με τρεις σημαίες καλυμμένο το φέρετρο με τη σορό για το λαϊκό προσκύνημα

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ πλοία και υποβρύχια – Μήνυμα ετοιμότητα στον Ερντογάν

Πρόωρη σύνταξη έως και 9 χρόνια νωρίτερα για μητέρες ανήλικων τέκνων