ΚΟΣΜΟΣ

Shiba Inu: Γιατί όλοι έχουν... τρελαθεί με το κρυπτονόμισμα που εκτοξεύτηκε 1.000% σε ένα μήνα

To logo του Shiba Inu
To logo του Shiba Inu
A.P

Το Shiba inu -ένα από τα κρυπτονομίσματα με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google μέχρι στιγμής φέτος- σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ όλων των εποχών, αγγίζοντας τα 0,0000623 δολάρια.

Το ψηφιακό νόμισμα–παρωδία που πήρε το όνομά του από ένα meme στο Ίντερνετ και αντλεί έμπνευση από το dogecoin, ένα άλλο κρυπτονόμισμα meme -έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 30% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinGecko. Παραμένει το 11ο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Το κρυπτονόμισμα το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι, έχει καταγράψει αύξηση κατά προσέγγιση 100% την τελευταία εβδομάδα και η αξία του στην αγορά είναι πλέον περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως το dogecoin, το νόμισμα shiba inu έχει σαν μασκότ του, το σκύλο Shiba Inu, μια φυλή κυνηγετικού σκύλου από την Ιαπωνία.

Η εντυπωσική του άνοδος έχει κάνει ορισμένους επενδυτές εκατομμυριούχους εν μία νυκτί. Και το έχει κάνει να αποκτήσει αρκετούς διάσημους υποστηρικτές , από πρώην ροκ σταρ, μέχρι επαγγελματίες αθλητές. Νωρίτερα φέτος, ο συνιδρυτής της δημόσιας πλατφόρμας blockchain ανοιχτού κώδικα Ethereum Vitalik Buterin έγινε πρωτοσέλιδο, δωρίζοντας κέρμα shiba inu αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ένα ταμείο αρωγής για την καταπολέμηση της Covid-19 στην Ινδία.

Η εντυπωσιακή του άνοδος αυτή την εβδομάδα συμπίπτει με ένα αυξανόμενο κίνημα πολιτών στο Change.org που καλούν την πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood να καταχωρίσει το shiba inu coin στον ιστότοπο. Η αναφορά έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 330 χιλιάδες υπογραφές.

Το 2018, η Robinhood άρχισε να επεκτείνει τις προσφορές κρυπτογράφησης πέρα από το bitcoin και το ethereum για να συμπεριλάβει νομίσματα όπως το litecoin και το bitcoin cash. Φέτος, η άνοδος-ρεκόρ του dogecoin άσκησε τόση πίεση στα συστήματα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων της πλατφόρμας, που κατέρρευσε για λίγο.

Αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι τα κρυπτονομίσματα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 20% των εσόδων της που βασίζονται σε συναλλαγές το τρίτο τρίμηνο, ή περίπου 51 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για αύξηση 860% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εκπρόσωπος της Robinhood αρνήθηκε να σχολιάσει την αναφορά.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας κλήσης αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Robinhood Vladimir Tenev είπε ότι η πλατφόρμα του «θα αξιολογήσει προσεκτικά εάν μπορούμε να προσθέσουμε νέα νομίσματα με τρόπο που να είναι ασφαλής για τους πελάτες και σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις».

«Αισθανόμαστε πολύ, πολύ καλά με τα νομίσματα που καταχωρούμε αυτήν τη στιγμή στην πλατφόρμα μας. Και για τυχόν νέα νομίσματα που προσθέτουμε, θέλουμε να νιώθουμε εξίσου, αν όχι περισσότερο καλά», πρόσθεσε.

Το νόμισμα Shiba inu αυξήθηκε επίσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αλλά «έπεσε» αρκετά, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ - ο οποίος είναι μεγάλος οπαδός του dogecoin - έγραψε στο Twitter ότι δεν κατέχει κανένα νόμισμα shiba inu. Σε ένα επόμενο tweet, πρόσθεσε ότι έχει αγοράσει «Bitcoin, Ethereum & Doge. Αυτά είναι» . Οι αναρτήσεις του Μασκ συνήθως αναστατώνουν τις αγορές κρυπτογράφησης.

Άλλα δημοφιλή εικονικά νομίσματα καταγράφουν επίσης εκρηκτική ανάπτυξη. Το Bitcoin, το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έφτασε στο ιστορικό υψηλό των σχεδόν 67.000 δολαρίων ανά νόμισμα την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Οι τιμές του Bitcoin αυξήθηκαν κατά 50% αυτόν τον μήνα, από λίγο κάτω από τα 44.000 δολάρια στο τέλος Σεπτεμβρίου. Το Bitcoin διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή σχεδόν στα 60.000 δολάρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

28η Οκτωβρίου: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα» από τον πιλότο της ομάδας Ζευς

28η Οκτωβρίου: Ποιος είναι ο Επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής που πέταξε με το F-16 «ΖΕΥΣ» (vid)

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»