ΚΟΣΜΟΣ

Κατατέθηκε η αγωγή κατά του Ντικ Τσέινι

Κατατέθηκε η αγωγή κατά του Ντικ Τσέινι
Οι αρχές της Νιγηρίας υπέβαλαν σήμερα αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αμπούζα κατά του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι...

Οι αρχές της Νιγηρίας υπέβαλαν σήμερα αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αμπούζα κατά του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι και άλλων αξιωματούχων για υπόθεση δωροδοκίας στην οποία "πρωταγωνιστεί" η εταιρεία Χαλιμπάρτον, ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

"Περιλαμβάνει και τον Ντικ Τσέινι", δήλωσε ο εισαγγελέας Γκόντουιν Όμπια που ανέφερε ότι συνολικά οι κατηγορίες είναι 16.

"Υπάρχουν κατηγορίες για συνωμοσία και διακλαδώσεις του δικτύου συνωμοσίας, που φτάνουν μέχρι ανώτερους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Υπάρχει επίσης και μια κατηγορία για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης", ανέφερε ο εισαγγελέας.

Εκπρόσωπος της νιγηριανής υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς επιβεβαίωσε ότι οι κατηγορίες αφορούν εννέα κύριους ύποπτους μεταξύ των οποίων και ο Ντικ Τσέινι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσέινι διηύθυνε το σύνολο του πετρελαϊκού κολοσσού Χαλιμπάρτον μέχρι που ανέλαβε την αντιπροεδρία των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.

Διαβάστε επίσης:

Για δωροδοκία κατηγορείται ο Τσέινι

Ροή Ειδήσεων