ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Μεσόγειο: Βρετανοί και Ρώσοι ψάχνουν στον βυθό ένα F-35 αξίας 10 εκατ. δολαρίων

Θρίλερ στη Μεσόγειο: Βρετανοί και Ρώσοι ψάχνουν στον βυθό ένα F-35 αξίας 10 εκατ. δολαρίων
Σε μια ιδιότυπη «ναυμαχία» στη Μεσόγειο με «έπαθλο» ένα F-35 έχουν προχωρήσει Βρετανία και Ρωσία
AP PHOTO

Σε μια ιδιότυπη «ναυμαχία» στη Μεσόγειο με «έπαθλο» ένα F-35 έχουν προχωρήσει Βρετανία και Ρωσία

Ένα θρίλερ ανάμεσα στη Βρετανία και τη Ρωσία με «έπαθλο» έναν μαχητικό αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Μεσόγειο.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης όταν ένα F-35 έπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της Λιβύης μετά την απογείωσή του για «άσκηση ρουτίνας» από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth. Ο πιλότος του μαχητικού της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας εκτοξεύτηκε με το κάθισμά του και είναι καλά στην υγεία του.

Το πρόβλημα για τους Βρετανούς που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου επιστρατεύοντας μέχρι και υποβρύχια του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το αεροσκάφος αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων κατέπεσε σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με την Daily Mail είναι η πρώτη φορά που ένα F35-B κατέπεσε στη συγκεκριμένη περιοχή και γι’ αυτό οι Βρετανοί φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να βρουν πρώτοι το μαχητικό από τον βυθό της Μεσογείου.

Η τεχνολογία που φέρουν τα συγκεκριμένα μαχητικά είναι «αιχμής» τόσο όσον αφορά τα ραντάρ και τους αισθητήρες που τους επιτρέπουν να πετάνε «αόρατα» πάνω από εχθρικές περιοχές αναπτύσσοντας υπερηχητικές ταχύτητες.

Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει το αεροσκάφος στο βυθό και ότι έχουν ήδη αναπτύξει δυνάμεις σε συνεργασία με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για να φυλάσσουν το μαχητικό το οποίο ήταν ένα από τα οχτώ μαχητικά που μετέφερε το βρετανικό αεροπλανοφόρο μαζί με άλλα δέκα αμερικανικά F-35.

Ο βρετανικός τύπος, πάντως, θέτει ερωτήματα για τα F-35B με τη βρετανική πολεμική αεροπορία να διαθέτει ήδη 24 τέτοια μαχητικά προγραμματίζοντας την αγορά συνολικά 138 από την Lockheed Martin σε μια συμφωνία ύψους 9,1 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης ο δικηγόρος που πρωτοστάτησε κατά των εμβολιασμών

Η απόφαση Μητσοτάκη για πανδημία, εμβολιασμό ηλικιωμένων, σχολεία και Lockdown

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι οδηγίες για ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας