ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αποκάλυψη! Τι περιέχει το χρηματοκιβώτιο όπου φυλάσσεται η διαθήκη του

Διαθήκη πρίγκιπας Φίλιππος
Μικρή η πιθανότητα να αποκαλυφθεί ποτέ οποιαδήποτε από τις λεπτομέρειες που περιέχονται στα έγγραφα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου με τη διαθήκη του Πρίγκιπα Φίλιππου

Η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου φυλάσσεται σε ένα μυστικό χρηματοκιβώτιο στο Λονδίνο μαζί με εκείνες 32 ακόμα ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως αποκαλύφθηκε την Πέμπτη.

Το χρηματοκιβώτιο - το οποίο τελεί υπό τη φροντίδα του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Sir Andrew McFarlane - περιέχει μια μοναδική συλλογή από βασιλικές διαθήκες που χρονολογούνται από τον Πρίγκιπα Φραγκίσκο του Teck το 1911. Περιλαμβάνει τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ, της αείμνηστης Βασίλισσας Μητέρας, της αδελφής της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του θείου της, του Δούκα του Ουίνδσορ (γνωστός και ως Βασιλιάς Εδουάρδος VIII), ο οποίος παραιτήθηκε από τον βρετανικό θρόνο τον Δεκέμβριο του 1936, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του McFarlane. Άλλες διαθήκες που φυλάσσονται μέσα στο άκρως απόρρητο χρηματοκιβώτιο, περιλαμβάνουν αυτές του θείου του Φίλιππου, Λόρδου Λούις Μαουντμπάττεν της Βιρμανίας, της βασίλισσας Μαρίας, της συζύγου του βασιλιά Γεωργίου Ε' και της πριγκίπισσας Βεατρίκης.

«Τώρα είμαι φύλακας ενός χρηματοκιβωτίου στο οποίο υπάρχουν πάνω από τριάντα φάκελοι, καθένας από τους οποίους φέρεται να περιέχει τη σφραγισμένη διαθήκη ενός αποθανόντος μέλους της βασιλικής οικογένειας», δήλωσε ο McFarlane τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το People, όταν αποκάλυψε την ύπαρξη του βασιλικού χρηματοκιβωτίου κατά τη διάρκεια μιας νομικής μάχης για τη μυστικότητα των τελευταίων επιθυμιών του πρίγκιπα Φιλίππου, μετά τον θάνατό του στις 9 Απριλίου.

«Οι πιο πρόσφατες προσθήκες έγιναν το 2002 και είναι, αντίστοιχα, οι διαθήκες της αείμνηστης Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ, της Βασίλισσας Μητέρας και της αείμνηστης Βασιλικής Υψηλότητας της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Κοντέσας του Σνόουντον».

Ωστόσο, εκτός από το να μάθουμε ποιες διαθήκες κρύβονται στο μυστηριώδες βασιλικό χρηματοκιβώτιο μαζί με αυτή του Δούκα του Εδιμβούργου, υπάρχει μικρή πιθανότητα να αποκαλυφθεί ποτέ οποιαδήποτε από τις λεπτομέρειες που περιέχονται στα ίδια τα έγγραφα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Όλα τα μέτρα που αποφάσισε η Ελλάδα για ταξιδιώτες από 9 αφρικανικές χώρες

Ελένη Μενεγάκη: «Κάγκελο» οι συνεργάτες της μόλις την είδαν (video)

Θρήνος για τη χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι: Φίλοι την αποχαιρετούν στα social media