ΚΟΣΜΟΣ

Φάουτσι: Ο κορονοϊός μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν (vid)

Φάουτσι: Ο κορονοϊός μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ
Ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να εισέλθουν σε ένα πέμπτο κύμα
AP

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι σε συνέντευξή του στο CBS τόνισε ότι ο Covid-19 «μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ», ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό.

Ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να εισέλθουν σε ένα πέμπτο κύμα της πανδημίας καθώς πλησιάζει η απειλή της νέας μετάλλαξης Όμικρον. «Σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα να πάμε σε ένα πέμπτο κύμα», είπε ο Φάουτσι. «Και το πέμπτο κύμα, ή το μέγεθος οποιασδήποτε αύξησης, αν θέλετε να πείτε ότι θα μετατραπεί σε κύμα, θα εξαρτηθεί πραγματικά από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες έως μερικούς μήνες». Προέτρεψε για άλλη μια φορά να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί κατά του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι θα πρέπει επίσης να κάνουν και αναμνηστικά εμβόλια.

Επιστήμονες και αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν ότι η μετάλλαξη Όμικρον, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, θα μπορούσε να εξαπλωθεί εύκολα σε όλο τον κόσμο. Έχουν ήδη εντοπιστεί κρούσματα σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ, του Βελγίου, της Αγγλίας, της Αυστραλίας και της Αυστρίας, προκαλώντας μια σειρά ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Περισσότεροι από 776.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, και έχουν καταγραφεί πάνω από 48,2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: «Του έριξα τέσσερις σφαλιάρες» - Τι λέει η 13χρονη που επιτέθηκε σε συμμαθητή της (vid)

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Βλέπουμε τις νεκροφόρες να περνάνε – Η κατάσταση είναι απελπιστική»