ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα 2021: Το δέντρο που έχει διχάσει μια ολόκληρη πόλη (Pics)

χριστουγενιάτικο δέντρο Τζέρσεϊ
Ένα έργο από χαρτόνι σε σχήμα δέντρου
AP

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που πρόκειται να ανακυκλωθεί μετά τις γιορτές.

Έχει ονομαστεί όμορφο, φοβερό, λαμπρό, ένα υπερβατικό έργο τέχνης που επαναλαμβάνει την εμπειρία των διακοπών με πινελιές από την τοπική ιστορία της ακτής του Τζέρσεϊ, των ΗΠΑ. Έχει επίσης ονομαστεί γελοίο, άσχημο και αποτρόπαιο, παρόμοιο με ένα σωρό κιβώτια αποστολής της Amazon ή ένα γιγάντιο παιχνίδι για να ξύνονται γάτες.

Ένα φρεσκοκομμένο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως κοσμεί το Γκραντ Αρκέιντ του ιστορικού πεζοδρόμου του Άσμπουρι Παρκ. Φέτος, όμως, στη θέση του βρίσκεται ένα έργο από χαρτόνι σε σχήμα δέντρου που ενσωματώνει στοιχεία της θαλάσσιας ακτής, της αρχιτεκτονικής της πόλης και της πλούσιας μουσικής της κληρονομιάς, η οποία περιλαμβάνει κυρίως τον Bruce Springsteen. Είναι σχεδιασμένο για ανακύκλωση μετά την αποσυναρμολόγησή του, σύμφωνα με το associated press.

«Μου αρέσει που είναι διαφορετικό», λέει ο Κρις Τριφάρι καθώς περπατάει δίπλα στο δέντρο. «Είναι αρκετά ενδιαφέρον». «Νομίζω ότι είναι πολύ δημιουργικό», λέει η Ελίζαμπεθ Κίμιτς, κάτοικος του Άσμπουρι Παρκ. Ταιριάζει στην ατμόσφαιρα του Άσμπουρι, η οποία είναι διαφορετική και ασυνήθιστη.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους κρεμασμένη

Κύμα οργής για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Δεν ταιριάζουν σε δημοκρατία αυτά τα μέτρα»

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι»