ΚΟΣΜΟΣ

Δίκαιη μεταχείριση ζητά ο γιος του Ασάνζ

Δίκαιη μεταχείριση ζητά ο γιος του Ασάνζ
Μπορεί να έχει διακόψει κάθε επαφή με τον πατέρα του εδώ και χρόνια ωστόσο ο 20χρονος γιος του Τζούλιαν Ασάνζ, Ντάνιελ, παρενέβη –μέσω...

Μπορεί να έχει διακόψει κάθε επαφή με τον πατέρα του εδώ και χρόνια ωστόσο ο 20χρονος γιος του Τζούλιαν Ασάνζ, Ντάνιελ, παρενέβη –μέσω Twitter- μετά τη χθεσινή σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks.


"Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πατέρας μου θα αντιμετωπιστεί με δίκαιο και απολιτικό τρόπο", επισημαίνει στο Twitter, ο Ντανιέλ. "Ελπίζω πως δεν πρόκειται απλά για ένα ενδιάμεσο βήμα με στόχο την έκδοσή του στις ΗΠΑ", προσθέτει.


Γράφοντας με το ψευδώνυμο @somnidea, ο Ντάνιελ Ασάνζ αναφέρει ότι δεν καταλαβαίνει πως η Σουηδία μπορεί να "ενοχοποιήσει" τον πατέρα του για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις και να ζητήσει την έκδοσή του.


ίδιος αμφισβήτησε το ότι η δημοσιοποίηση των διπλωματικών τηλεγραφημάτων είναι εγκληματική πράξη. "Αν ισχύει αυτό, τότε κάθε εφημερίδα που δημοσίευσε τα τηλεγραφήματα ή αποσπάσματα αυτών θα πρέπει να θεωρηθεί ένοχη", είπε χαρακτηριστικά.

Ο γιος του Τζούλιαν Ασάνζ κρατάει αποστάσεις από τα μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με τους συνηγόρους του πατέρα του έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του.

Η Κριστίν Ασάνζ, μητέρα του ιδρυτή του WikiLeaks, έχει υπογραμμίσει πως ο γιος της απομακρύνθηκε από την οικογένειά του για να την προστατεύσει.