ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Επστάϊν: «Με έντυναν μαθήτρια» - Οι πρώτες φωτογραφίες από τη «βίλα των οργίων»

Σκάνδαλο Επστάϊν: «Με έντυναν μαθήτρια» - Οι πρώτες φωτογραφίες από τη «βίλα των οργίων»

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως από το κύκλωμα διακίνησης ανηλίκων που φέρεται να είχε στήσει ο αυτόχειρας μεγιστάνας Τζέφρι Έπσταϊν με τη βοήθεια της Γκισλέιν Μάξγουελ. Στη δίκη της πρώην συνεργάτιδάς του που συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ως στοιχεία φωτογραφίες από την έπαυλη Έπστάϊν στη Φλόριντα.

Η 44χρονη Βρετανίδα ονόματι «Κέιτ» που κατέθεσε χθες στην πολύκροτη δίκη της Μάξγουελ είπε ότι η κατηγορούμενη της ζητούσε να βρει «χαριτωμένα, νέα, όμορφα» κορίτσια για τον μεγιστάνα Τζέφρι Έπσταϊν.

Η 59χρονη Μάξγουελ κατηγορείται ότι προμήθευε έφηβες στον αυτόχειρα τραπεζίτη και τους ισχυρούς φίλους του από το 1994 έως το 2004. Έχει δηλώσει αθώα σε όλες τις κατηγορίες που επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και 80 χρόνια.

Η «Κέιτ» γνώρισε την αδίστακτη «μαστρωπό» στα 17 της στο Παρίσι, μέσα από έναν κοινό φίλο και θυμάται ότι την πίεζε να «διασκεδάζει»με τον τρόπο που εκείνη ήθελε.

H κατηγορούμενηΑ.Ρ

Στη μαρτυρία της περιέγραψε πώς η Μάξγουελ άπλωσε μια στολή μαθήτριας στο κρεβάτι του δωματίου της και είπε: «Σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό για σένα να πάς το τσάι του Τζέφρι με αυτή τη στολή». Η νεαρή κοπέλα φόρεσε τη στολή και υπέκυψε στη συνέχεια στις ορέξεις του Έπσταϊν.

Η «Κέιτ» είπε στο δικαστήριο ότι γοητεύθηκε από την κομψότητα της Μάξγουελ: «Ήταν πολύ εντυπωσιακή… όλα όσα ήθελα να γίνω». Η κατηγορούμενη μιλούσε για τον «φιλάνθρωπο» φίλο της που του άρεσε να βοηθά τους νέους. Η κοπέλα εκείνη την εποχή ξεκινούσε μια μουσική καριέρα και όπως είπε ήταν ενθουσιασμένη που είχε «έναν νέο φίλο».

Μέσα σε λίγες εβδομάδες γνώρισε τον Έπσταϊν και -με την προτροπή της κυρίας Μάξγουελ- του έκανε μασάζ που μετατράπηκε σε σεξ. Η κυρία Μάξγουελ έκανε κομπλιμέντα για τα «δυνατά της χέρια», την αποκαλούσε «καλό κορίτσι» και τη ρωτούσε αν «διασκέδαζε».

Η μάρτυρας είπε ότι η κυρία Μάξγουελ συχνά έστρεφε τη συζήτηση σε σεξουαλικά θέματα και περιέγραφε τον Έπσταϊν ως έναν «απαιτητικό» άνδρα που έπρεπε να κάνει σεξ τρεις φορές την ημέρα. Η Κέιτ θυμήθηκε ότι η Μάξγουελ της έλεγε: «Ξέρεις τι του αρέσει: Οι χαριτωμένες, νέες και όμορφες, όπως εσύ».

Την περασμένη εβδομάδα, μια γυναίκα - που αναγνωρίστηκε με το ψευδώνυμο «Τζέιν» έκλαιγε καθώς περιέγραφε τις σεξουαλικές επαφές με τον Έπσταϊν όταν ήταν 14 ετών, προσθέτοντας ότι η Μάξγουελ μερικές φορές συμμετείχε και συμπεριφερόταν «σαν να μην ήταν κάτι σπουδαίο».

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από την έπαυλη Έπστάϊν

Δεκάδες φωτογραφίες εν τω μεταξύ από το σπίτι του δισεκατομμυριούχου στη Φλόριντα υποβάλλονται ως αποδεικτικά στοιχεία για τη δίκη της Μάξγουελ.
Τα ντοκουμέντα από το εσωτερικό της έπαυλης του Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς τραβήχτηκαν όταν το FBI εισέβαλε στο σπίτι του το 2005.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο του Έπσταϊν, η κουζίνα και το τραπέζι μασάζ που οι κατήγοροι ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούσαν τα θύματα για να του κάνουν σεξουαλικά μασάζ. Αρκετά σχέδια γυμνών γυναικών φαίνονται κρεμασμένα στους τοίχους, όπως επίσης και ένα σχέδιο της Μάξγουελ, η οποία ήταν γνωστή ως η «κυρία του σπιτιού».

Βασικό στοιχείο επίσης είναι τα γραφεία του «σατανικού ζεύγους» όπου φυλάσσονταν αντίγραφα ενός αυστηρού εγχειριδίου 58 σελίδων.

Το «οικιακό εγχειρίδιο» περιείχε αυστηρές οδηγίες προς το προσωπικό. «Προσπαθήστε να προβλέψτε τις ανάγκες του κ. Επσταϊν της κυρίας Mάξγουελ και των καλεσμένων τους». «Μην συζητάτε προσωπικά προβλήματα με τους επισκέπτες». «Το κλειδί είναι η διακριτικότητα». «Χαμόγελο» «Μην αποκαλύπτεις ΠΟΤΕ σε κανέναν τις δραστηριότητες ή το πού βρίσκεται ο κύριος Επσταϊν και η κυρία Mάξγουελ!»

Ο Έπσταϊν αγόρασε το ακίνητο το 1990 για 2,5 εκατομμύρια δολάρια και το χρησιμοποίησε για να κακοποιήσει πολλά από τα θύματά του, σύμφωνα με τις κατηγορίες. Τον Απρίλιο, τα συνεργεία άρχισαν να κατεδαφίζουν το σπίτι, αξίας πλέον 18,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Μάξγουελ διαχειριζόταν την περιουσία του, ανάμεσά τους και τα ακίνητα που είχε στη διάθεσή του ο μεγιστάνας.

Η οικογένεια Μάξγουελ καταγγέλλει κακομεταχείριση

Μέλη της οικογένειας της Mάξγουελ την ίδια ώρα έγραψαν στον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland παραπονούμενοι για την κακομεταχείρισή της.
«Η σωματική ευημερία της Γκισλέιν και το δικαίωμά της να έχει σωστή και έγκαιρη πρόσβαση στον δικηγόρο της κατά τη διάρκεια της δίκης έχουν αγνοηθεί εντελώς», έγραψαν.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης της πλούσιας Βρετανίδας ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος για τα εγκλήματα του Επστάιν.
Ο Έπσταϊν πέθανε στο κελί της φυλακής του στη Νέας Υόρκης στις 10 Αυγούστου του 2019, καθώς περίμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ο θάνατός του κρίθηκε αυτοκτονία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Ευρώ: Αλλάζουν μετά από 20 χρόνια τα χαρτονομίσματα

Γιάννης Βασιλείου: «Τη βίαζε στα καμαρίνια, δεν μετάνιωσα που δεν αντέδρασα» - Έξαλλη η Φαίη Σκορδά