ΚΟΣΜΟΣ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Έρχονται δύο «ταχύτητες» λήξης στους 7 και στους 9 μήνες;

Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Δύο «ταχύτητες» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού φέρνει η πρόθεση της ΕΕ να βάλει όριο ισχύς στους 9 μήνες
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Δύο «ταχύτητες» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού φέρνει η πρόθεση της ΕΕ να βάλει όριο ισχύς στους 9 μήνες

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού φαίνεται ότι φέρνει η τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά πληροφορίες, να ετοιμάζεται να χωρίσει σε δύο «ταχύτητες» το green pass από το 2022.

Σύμφωνα με το STARτα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι δυο κατηγοριών, με διαφορετική ημερομηνία λήξης – στους 7 και 9 μήνες - μετά τη δεύτερη δόση.

Συγκεκριμένα:

  • Για τους άνω των 60 ετών αναμένεται να λήγουν στους επτά μήνες.
  • Για όλους τους υπόλοιπους αναμένεται να λήγουν στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αλλαγή στη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού αναμένεται να αποφασιστεί πρώτα στις Βρυξέλλες μετά τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια θα την υιοθετήσουν και οι χώρες μέλη της Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όταν λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κάποιος από την κατηγορία του εμβολιασμένου περνάει στην κατηγορία του μη εμβολιασμένου με αποτέλεσμα να ισχύουν γι’ αυτόν η υποχρέωση υποβολή σε rapid test και οι περιορισμοί από κλειστούς χώρους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες είπε ότι «από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες».

«Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Αντίστροφη μέτρηση! Πότε έρχονται Ελλάδα – Πώς η Ελλάδα εκτόξευσε τις πωλήσεις του μαχητικού

Πώς ο κορονοϊός «πλήγωσε» το σώμα του ανθρώπου: Τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και προβλήματα στην καρδιά

Αργίες 2022: Δείτε όλες τις ημερομηνίες και τα τριήμερα της νέας χρονιάς