ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Η 3η δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech αδρανοποιεί την παραλλαγή

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Η 3η δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech αδρανοποιεί την παραλλαγή
AP

Αισιόδοξα είναι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης, για την τρίτη δόση του εμβολίου έναντι της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech. 

Οι δύο δόσεις του εμβολίου για την covid-19 δεν παρέχουν επαρκή προστασία, όμως η τρίτη δόση αδρανοποιεί το νέο στέλεχος Όμικρον, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάπτυξη εμβολίου προσαρμοσμένου στην παραλλαγή Όμικρον και αν κριθεί αναγκαίο, θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2022.

«Είναι σαφές από αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα ότι η προστασία βελτιώνεται με μια τρίτη δόση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε δήλωσή του.

Αντίστοιχα ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ούγκουρ Σαχίν, δήλωσε πως, τα αρχικά δεδομένα δείχνουν ότι μια τρίτη δόση θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα αρκετή προστασία από τη νόσο.

Η μελέτη έγινε σε ορό αίματος από άτομα που είχαν λάβει δύο ή τρεις δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού. Τα δείγματα συλλέχθηκαν τρεις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση ή ένα μήνα μετά την τρίτη δόση. Τα πλήρη αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό.

(Με πληροφορίες από CNN.com)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο επιχειρηματίας και «πατέρας» των τετραδίων SKAG, Θεόδωρος Σκαγιάς

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Πολύ σοβαρή η επιδείνωση του καιρού με εν δυνάμει επικίνδυνες καταιγίδες

Τρόμος για δύο ανήλικες στην Ερμού: Δύο άνδρες τις κυνήγησαν για να τις θωπεύσουν