ΚΟΣΜΟΣ

Άφαντος ο Γκόραν Χάτζιτς

Άφαντος ο Γκόραν Χάτζιτς
Έρευνες σε δύο κατοικίες, στο Νόβι Σαντ, που ανήκουν σε στενούς συγγενείς του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην ηγέτη των Σέρβων..

Έρευνες σε δύο κατοικίες, στο Νόβι Σαντ, που ανήκουν σε στενούς συγγενείς του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην ηγέτη των Σέρβων της Κροατίας, Γκόραν Χάτζιτς πραγματοποιούν μέλη της σερβικής υπηρεσίας, αρμόδιας για τον εντοπισμό κατηγορούμενων για εγκλήματα πολέμου.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής ειδικός εισαγγελέας για τα εγκλήματα πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς, οι έρευνες διεξήχθησαν βάσει εντάλματος του ειδικού εισαγγελέα για τα εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς.

«Στόχος των ερευνών είναι η συλλογή εγγράφων και υλικού, αλλά και η ενδεχόμενη συγκέντρωση πληροφοριών από άτομα που ενδέχεται να γνωρίζουν που βρίσκεται ο καταζητούμενος Γκόραν Χάτζιτς και μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του», ανέφερε ο κ. Βέκαριτς.

Από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) απαγγέλθηκαν το 2004 κατηγορίες σε βάρος του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβιάσεις των νόμων και των εθίμων πολέμου.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Γκόραν Χάτζιτς, ως πρόεδρος των Σερβικών αυτόνομων περιοχών Σλαβονία, Μπαράνια και δυτικό Σρεμ και στη συνέχεια ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα, συμμετείχε σε οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο ως συνεργός στη διάρκεια των ενόπλων συγκρούσεων στην Κροατία.

Ροή Ειδήσεων