ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία σε φυλακή της Χιλής

Τραγωδία σε φυλακή της Χιλής
Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα σε φυλακή στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο, μετέδωσε η...

Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα σε φυλακή στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη αξιωματούχους της φυλακής.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 21, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα που σημειώνεται ποτέ σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας.

"Είναι μια τεράστια και επώδυνη τραγωδία, μια τραγωδία από την οποία πρέπει να πάρουμε μαθήματα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ένα απάνθρωπο σωφρονιστικό σύστημα", προσέθεσε ο χιλιανός πρόεδρος.

Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι μόνον 6 υπάλληλοι φρουρούσαν εντός του κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ 26 στον περίβολο της φυλακής, δηλαδή το εξωτερικό του κτιρίου.

Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια καυγά μεταξύ κρατουμένων σε ένα από τα πέντε πολυπληθή κτιριακά συγκροτήματα της φυλακής Σαν Μιγκέλ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 05:00 τοπική ώρα και κατέστρεψε τον τέταρτο όροφο του ενός εκ των πέντε συγκροτημάτων που συνιστούν τη φυλακή αυτή. Λιγότερο από τρεις ώρες αργότερα η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία σωφρονιστικών υπαλλήλων και το συνδικάτο τους, στη φυλακή αυτή κρατούνται περίπου 1.900 άνθρωποι. Από αυτούς περίπου 200 κρατούμενοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την πτέρυγα στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ροή Ειδήσεων