ΚΟΣΜΟΣ

Οι βρετανοί φοιτητές πάλι στους δρόμους

Οι βρετανοί φοιτητές πάλι στους δρόμους
Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν και σήμερα σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, ενώ βίντεο δείχνει την αδιοφορία της αστυνομίας για τραυματία...

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν και σήμερα σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, την παραμονή της παρουσίασης στο κοινοβούλιο ενός κυβερνητικού σχεδίου που στοχεύει στον τριπλασιασμό των διδάκτρων των πανεπιστημιακών.

Οι διαδηλωτές φοιτητές οργάνωσαν ψεύτικες πανεπιστημιακές τάξεις μπροστά στα pανεπιστήμια και σε σταθμούς του Μετρό στο Λονδίνο και στη Σκωτία, όπου χιλιάδες φοιτητές αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και διαδήλωσαν στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για αύριο, Πέμπτη, σε όλη τη χώρα.

Το αμφιλεγόμενο σχέδιο προβλέπει την αύξηση των διδάκτρων από το πλαφόν των 3.290 λιρών (περίπου 4 χιλιάδες ευρώ) ετησίως σε 9.000 λίρες (περίπου 11 χιλιάδες ευρώ).

Επίσης, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο, στο οποίο μια γυναίκα που φέρεται να έχει χτυπηθεί από την αστυνομία παραμένει αναίσθητη για δύο ώρες, επειδή οι αστυνομικές αρχές δεν επιτρέπουν σε ασθενοφόρο να την πλησιάσει. Το περιστατικό συνέβη στις διαδηλώσεις τις προηγούμενης εβδομάδας στο Λονδίνο.

Δείτε στο βίντεο τις εκκλήσεις των διαδηλωτών προς την αστυνομία, για να επιτρέψει τη μεταφορά της γυναίκας στο νοσοκομείο (Πηγή: The Guardian):

Ροή Ειδήσεων