ΚΟΣΜΟΣ

Ρολόι της Αποκάλυψης: Στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα

Ρολόι της Αποκάλυψης: Στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα
Από το 1947, πυρηνικοί επιστήμονες και άλλοι ειδικοί έχουν ενεργήσει ως χρονομετρητές για το Ρολόι της Αποκάλυψης.

Επαναρυθμίζεται την Πέμπτη το Ρολόι της Αποκάλυψης, ένα υποθετικό ρολόι που συμβολίζει την αίσθηση του επιτακτικού κινδύνου και πλησιάζει όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα, την ώρα του αφανισμού της ανθρωπότητας.

Το Ρολόι της Αποκάλυψης, ένα υποθετικό ρολόι που συμβολίζει την αίσθηση του επιτακτικού κινδύνου, παρέμεινε σταθερό στα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, την «ώρα του αφανισμού της ανθρωπότητας», όπως ανακοίνωσε το Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) την Πέμπτη. Φέτος είναι η 75η χρονιά λειτουργίας του ρολογιού.

Εν μέσω πανδημίας και ενώ συνεχίζονται οι κλιματικές καταστροφές παγκοσμίως, το 2022 οι δείκτες του Ρολογιού της Αποκάλυψης δείχνουν στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα, για τρίτη χρονιά. Η BAS ανακοίνωσε την ενημέρωση του Doomsday Clock και τίμησε την 75η επέτειο του ρολογιού σε εκδήλωση Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Από το 1947, πυρηνικοί επιστήμονες και άλλοι ειδικοί έχουν ενεργήσει ως χρονομετρητές για το Ρολόι της Αποκάλυψης. Μια ομάδα συμβούλων, ερευνητών και ειδικών σε θέματα πολιτικής με το Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) αξιολογεί ετησίως την κατάσταση του κόσμου για να αποφασίσει εάν οι δείκτες του ρολογιού θα κινηθούν προς τα εμπρός, θα γυρίσουν πίσω ή θα παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: «Βόμβες» για διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και «ψαράδες» κοριτσιών

Παράταση έως τη Δευτέρα στη διανομή των self tests των μαθητών από τα φαρμακεία

Καιρός – Κακοκαιρία Ελπίδα: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «το τέρας από τα βορειοανατολικά»

Ευλαμπία Ρέβη: Μου έστειλαν και εμένα πρόσκληση να πάω σε ιδιωτικό πάρτι με 3.000 ευρώ