ΚΟΣΜΟΣ

Εκδίκηση των Hackers σε MasterCard-Visa ( WikiLeaks)

Εκδίκηση των Hackers σε MasterCard-Visa ( WikiLeaks)
Τώρα άρχισε ο cyber – πόλεμος. Ο στρατός των χάκερ στοχεύει την MasterCard και την PayPal (Visa) για

Τώρα άρχισε ο cyber – πόλεμος. Ο στρατός των Hackers στοχεύει την MasterCard και την PayPal (Visa) για εκδίκηση στο φίμωμα της ιστοσελίδας WikiLeaks.

Η επίθεση προωθήθηκε από μια διεθνή ομάδα αποκαλούμενη ‘ανώνυμη’ και το καταστρεπτικό χτύπημα στη MasterCard, καθώς επίσης και στο δίκτυο της PayPal μέσω ελβετικής τράπεζας.
Η διακοπή, από την παρέμβαση των χάκερς, που διάρκεσε περίπου έξι ώρες, θεωρείται πως θα έχει επιπτώσεις στις εκατοντάδες χιλιάδες των αγοραστών σε παγκόσμια κλίμακα πλήττοντας συγκροτήματα παγκόσμιων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σε απευθείας σύνδεση, ανώνυμος προειδοποίησε: ` Θα βάλουμε φωτιά σε όσους θα προσπαθήσουν να λογοκρίνουν τον ιστότοπο WikiLeaks, συμπεριλαμβανομένων των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων επιχειρήσεων όπως του PayPal».

Ανώνυμος έχει συνδεθεί προηγουμένως με τις επιθέσεις στους ιστοχώρους που ανήκουν στην εκκλησία Scientology και στην μουσική βιομηχανία.
Αρχικά είπε ότι κανένας πελάτης δεν επηρεαζόταν. Αλλά μέχρι το βράδυ οι επιθέσεις είχαν κλιμακώθεί και θεωρείται ότι εκατοντάδες χιλιάδες συναλλαγών σταμάτησαν.

Το πρόβλημα έγινε σοβαρό όταν οι αγοραστές προσπάθησαν να πληρώσουν για τις αγορές τους και επαναπροσανατολίστηκαν σε έναν ιστοχώρο που οργανώθηκε και ονομάστηκε MasterCard Securecode.

Αυτή η περιοχή δεν ενέκρινε τις πληρωμές τους κι έτσι οι συναλλαγές δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν.
Χτες τη νύχτα εκπρόσωποι της MasterCard δήλωσαν στη Νέα Υόρκη, ότι τα συστήματά τους δεν ήταν συμβατά και έκαναν προσπάθειες να αποκαταστήσουν τις συναλλαγές.

Ροή Ειδήσεων