ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Το χάπι της MSD λειτουργεί κατά της μετάλλαξης Όμικρον - Τι έδειξαν οι έρευνες

χάπι κορονοϊος
Έξι εργαστηριακές έρευνες έδειξαν πως το πειραματικό φάρμακό λειτουργεί απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον
AP

Η MSD (αμερικανική Merck) είχε ήδη ανακοινώσει ότι το χάπι της διαθέτει μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της Όμικρον με σχετικές έρευνες να το επιβεβαιώνουν.

Η MSD και ο εταίρος της Ridgeback Biotherapeutics ανακοίνωσαν σήμερα πως έξι εργαστηριακές έρευνες έδειξαν πως το πειραματικό φάρμακό τους κατά της COVID-19 μολνουπιραβίρη (molnupiravir) λειτουργεί απέναντι στην πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Τα στοιχεία αποτίμησαν την αντιιική δραστηριότητα της μολνουπιραβίρης και άλλων αντιιικών παραγόντων κατά παραλλαγών ανησυχίας της COVID-19. Η αποτελεσμάτικότητα της μολνουπιραβίρης εναντίον της Όμικρον δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε μελέτες σε ανθρώπους, ανέφεραν οι εταιρίες.

Η μολνουπιραβίρη και ένα χάπι της Pfizer που λαμβάνεται επίσης από το στόμα έλαβαν άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο και θεωρούνται σημαντικά εργαλεία απέναντι στην Όμικρον.

Η Pfizer ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι εργαστηριακά δεδομένα έδειξαν ότι το σκεύασμά της, Paxlovid, διατηρεί την αποτελεσματικότητά του εναντίον της Όμικρον.

Η MSD είχε ήδη ανακοινώσει, μέσα στον Ιανουάριο, ότι το χάπι της έχει έναν μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της Όμικρον και οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής.

Το molnupiravir έχει λάβει άδεια χρήσης σε περισσότερες από δέκα χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.