ΚΟΣΜΟΣ

Ένταση στο Κόσσοβο από την δολοφονία στελέχους του”Βακάτ”

Ένταση στο Κόσσοβο από την δολοφονία στελέχους του”Βακάτ”
Λίγες μέρες πριν από τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας στο Κόσοβο για τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την...

Λίγες μέρες πριν από τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας στο Κόσοβο για τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή, ένα σοβαρό επεισόδιο, η δολοφονία από άγνωστους δράστες του Σέφκο Σάλκοβιτς, στελέχους του βοσνιακού συνασπισμού «Βακάτ» δημιουργεί ένταση.

Άγνωστοι δράστες, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο χωριό Ποστένιε, του δήμο Λεπόσαβιτς στο βόρειο Κόσοβο, από εν κινήσει όχημα άνοιξαν πυρ εναντίον άλλου οχήματος, στο οποίο επέβαιναν ο 30χρονος Σάλκοβιτς και ο Έντιν Ισλάμοβιτς, 25 χρόνων, μέλη της βοσνιακής κοινότητας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας του Κοσόβου, Μπεσί Χότι και οι Σάλκοβιτς και Ισλάμοβιτς ήταν μέλη της ομάδας που προετοίμαζε την εκλογική διαδικασία στο δήμο Λεπόσαβιτς. Τα κίνητρα και οι συνθήκες του επεισοδίου είναι ακόμη άγνωστα και η αστυνομία αναζητεί τους δράστες της επίθεσης, είπε ο κ. Χότι.

Ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Κόσοβο, Ξαβιέ Μπου ντε Μαρνιάκ και ο επικεφαλής του Διεθνούς Πολιτικού Γραφείου, Πίτερ Φέιθ, καθώς και εκπρόσωποι της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, καταδίκασαν την επίθεση.

Πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων