ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη σύλληψη του Mr Wikileaks

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη σύλληψη του Mr Wikileaks
Περίπου 500 διαδηλωτές υπέρμαχοι του WikiLeaks βγήκαν στους δρόμους της Αυστραλίας σήμερα διαμαρτυρόμενοι για την εκδίωξη του WikiLeaks...

Περίπου 500 διαδηλωτές υπέρμαχοι του WikiLeaks βγήκαν στους δρόμους της Αυστραλίας σήμερα διαμαρτυρόμενοι για την εκδίωξη του WikiLeaks και την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο.


Επίσης χθες στην πόλη Μουλτάν στο κεντρικό Πακιστάν διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές και βρετανικές σημαίες διαμαρτυρόμενοι για τη φυλάκιση του Ασάνζ, ιδρυτή του WikiLeaks. Σήμερα αναμένονται διαδηλώσεις και στη Βρετανία.


Ωστόσο οι χακτιβιστές απέσυραν την απειλή τους για επικείμενη επίθεση στο διαδικτυακό τόπο του Amazon, το οποίο πρόσφατα είχε διακόψει τη φιλοξενία του WikiLeaks, λέγοντας πως δεν είχαν τις απαραίτητες «δυνάμεις» και πως θα επικεντρώσουν τις επιθέσεις τους στην εταιρεία PayPal.


Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστότοπους εταιρειών που έχουν βάλλει στόχο οι υποστηρικτές του WikiLeaks, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ.


"Γνωρίζουμε τις περιπτώσεις και απλώς μπορώ να πω ότι τις εξετάζουμε", τόνισε ο Χόλντερ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους της Ε.Ε. για θέματα όπως η τρομοκρατία, η αεροπορική ασφάλεια και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.


Χθες στην Ολλανδία οι αρχές συνέλαβαν έναν 16χρονο ως ύποπτο για συμμετοχή στις διαδικτυακές επιθέσεις.


Οι εν λόγω επιθέσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, μια μόλις ημέρα έπειτα και από την προφυλάκιση του ιδρυτή του WikiLeaks και την διακοπή συνεργασίας του ιστοτόπου, που απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό την παγκόσμια κοινότητα με τις διαρροές απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων, με πολλές εταιρείες. Οι ακτιβιστές που αποκαλούνται "Ανώνυμοι" δηλώνουν ότι αγωνίζονται για την ελευθερία στο διαδίκτυο.