ΚΟΣΜΟΣ

Τα 10 πιο περίεργα και εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες που έχουν καταγραφεί ποτέ

Τα 10 πιο περίεργα και εντυπωσιακά ρεκόρ Γκίνες που έχουν καταγραφεί ποτέ
Το Γκίνες δημοσίευσε το πρώτο βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ το 1955 και έκανε… ρεκόρ πωλήσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.
Twitter - Guinness World Records

Σκοπός του βιβλίου Γκίνες είναι να καταγράφει τα πιο περίεργα και πρωτότυπα κατορθώματα του ανθρώπου.

Το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα συλλογή παγκοσμίων ρεκόρ από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία σειρά βιβλίων που εκδίδεται σε ετήσια βάση και καταγράφει πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον.

Στις σελίδες του υπάρχουν παγκόσμια ρεκόρ που ίσως έχετε ακουστά και πολλά περισσότερα που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι υπήρχαν σαν κατηγορίες. Παρακάτω παρουσιάζονται τα δέκα πιο παράξενα ρεκόρ Γκίνες από όλο τον κόσμο.

1. Η περισσότερη ώρα που στριφογυρίζει μια μπάλα μπάσκετ

Ο Sandeep Singh Kala από τον Καναδά, το 2019 αντί για το δάχτυλό του, όπως κάνουν συνήθως οι μπασκετμπολίστες, στριφογύρισε μια πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ με μία οδοντόβουρτσα την οποία κρατούσε με τα δόντια του για 1 λεπτό και 8 δευτερόλεπτα.

2. Το μεγαλύτερο μωσαϊκό από σούσι

Νορβηγοί σεφ, έφτιαξαν ένα μωσαϊκό 56 τετραγωνικών μέτρων. Το μωσαϊκό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για να τιμήσουν τα 100α γενέθλια μιας νορβηγικής ομάδας ποδοσφαίρου.

3. Η ψηλότερη στοίβα από ντόνατς

Το συγκεκριμένο ρεκόρ ανήκε για πολύ καιρό στους σεναριογράφους της ταινίας The Simpsons, αλλά έσπασε από τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας «Jewish Life Centre» στην Νότια Αφρική. Τοποθέτησαν το ένα ντόνατ πάνω στο άλλο, δημιουργώντας μια στοίβα σχεδόν 152 εκατοστών.

4. Τα περισσότερα «κόλλα πέντε»

Αυτό το ρεκόρ έσπασε από δύο άντρες, τον Kaiser Permanente και τον Jason Verrett το 2016 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Οι δύο άντρες κατάφεραν να κολλήσουν πέντε 290 φορές σε ένα λεπτό.

5. Τα περισσότερα φιλιά σε 30 δευτερόλεπτα

Ο Florian Silbereisen φιλήθηκε από 25 cheerleaders 74 φορές σε 30 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ αυτό επετεύχθη στις 16 Ιουλίου του 2017 και είναι ακόμα ενεργό με τα περισσότερα φιλιά σε μισό λεπτό.

6. Η μεγαλύτερη γάτα

Η μεγαλύτερη ζωντανή γάτα είναι ο Ηρακλής, ένας ενήλικος αρσενικός liger (λιοντάρι – τίγρης) που τώρα φιλοξενείται στο Myrtle Beach Safari, ένα καταφύγιο άγριας ζωής στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Έχει συνολικό μήκος, 3,33 μέτρα (131 in) και ζυγίζει 418,2 κιλά (922 lb).

7. Ψηλότερος άντρας

Ο ψηλότερος άντρας είναι ο Robert Pershing Wadlow, ο οποίος όταν μετρήθηκε τελευταία φορά στις 27 Ιουνίου 1940, βρέθηκε να είναι 2,72 μέτρα. Ο Ρόμπερτ πέθανε στις 1:30 π.μ. στις 15 Ιουλίου 1940.

8. Η μεγαλύτερη πίτσα που διατίθεται στο εμπόριο

Η πιτσαρία «Moontower Pizza Bar» στο Τέξας διαθέτει ένα ένα πιάτο που έχει κερδίσει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο που διατίθεται στο εμπόριο και κοστίζει 299,95 $.

9. Τα περισσότερα παιδιά που γεννήθηκαν σε μία μόνο γέννα

Η Nadya Suleman από τις ΗΠΑ στις 26 Ιανουαρίου 2009 γέννησε έξι αγόρια και δύο κορίτσια στο Ιατρικό Κέντρο στην Καλιφόρνια. Τα παιδιά γεννήθηκαν 9 εβδομάδες νωρίτερα με καισαρική.

10. Ολοκλήρωση μαραθωνίου σε λιγότερο από 2 ώρες

Παγκόσμιο ρεκόρ για την ολοκλήρωση μαραθωνίου σε λιγότερο από δύο ώρες από τον δρομέα Eliud Kipchoge.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό θα πει αφοσίωση! Ρεκόρ Γκίνες για αιωνόβιο που εργάζεται στην ίδια εταιρεία επί 84 χρόνια