ΚΟΣΜΟΣ

«Things Come Slowly», έκθεση των φωτογράφων Albarrán Cabrera στη Γενεύη

«Things Come Slowly», έκθεση των φωτογράφων Albarrán Cabrera στη Γενεύη

Αίσθηση αιωνιότητας με ζεστές νότες νοσταλγίας γεννούν οι φωτογραφίες των Ángel Albarrán και Anna Cabrera.

Στην έκθεση «Things Come Slowly» που φιλοξενείται στην Galerie Esther Woerdehoff στη Γενεύη της Ελβετίας, παρουσιάζονται περίπου 30 φωτογραφίες από πολλές σειρές του καλλιτεχνικού δίδυμου.

Κοιτάζοντας το Όρος Φούτζι και τις λεπτές συστροφές των δέντρων, στον νου έρχεται η Ιαπωνία. Αλλά το ενδιαφέρον των Albarrán Cabrera πηγαίνει πέρα από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. «Είναι αλήθεια ότι πολλές από τις φωτογραφίες μας τραβήχτηκαν στην Ιαπωνία: πριν την πανδημία, συνηθίζαμε να πηγαίνουμε εκεί κάθε χρονιά. Αλλά υπάρχουν επίσης φωτογραφίες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία... Οι τίτλοι των σειρών μας δείχνουν ότι μας ελκύει η Ασία στο σύνολό της. Για παράδειγμα, η (σειρά) “ Mouth of Krishna” αναφέρεται στη μυθολογία της Ινδίας» επισημαίνουν, από το στούντιό τους στη Βαρκελώνη, οι δύο αυτοδίδακτοι φωτογράφοι.

«Αρχικά, το καλλιτεχνικό δίδυμο έχτισε το όνομά του χάρη στην τεχνική έγχυσης βαφής σε ιαπωνικό χαρτί gampi και σε φύλλα χρυσού. Αργυροτυπία, παλιές διαδικασίες όπως κυανοτυπία και πλατίνα-παλλάδιο και άλλες: αυτή η αργή εργασία σταδιακά εμπλουτίστηκε μέσα από έναν συνεχώς ανανεούμενο πειραματισμό» σημειώνει στον πρόλογο της έκθεσης η Elisa Bernard.

Κυρίαρχη στην έκθεση είναι η φύση. «Όταν θέλουμε να μεταδώσουμε τις ιδέες μας, πράγματα που έχουμε μάθει ή διαβάσει, υποχρεωτικά η φωτογραφία πρέπει να δείχνει κάτι. Καμιά φορά υπάρχουν φιγούρες σε κάποιες σειρές, αλλά όταν θέλουμε να εκφράσουμε κάτι αφηρημένο, ένα συναίσθημα, ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις είναι μέσω της φύσης.