ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μετρό – Εγκαινίασε γραμμή με το όνομά της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μετρό – Εγκαινίασε γραμμή με το όνομά της
Η εμφάνιση - έκπληξη της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μετρό
AP

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μπορεί το τελευταίο διάστημα να είχε περιορίσει τις εμφανίσεις της λόγω των κινητικών της προβλημάτων όμως όπως όλα δείχνουν η υγεία της βελτιώνεται, με αποτέλεσμα να έχει επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα 

Στο μετρό στο Paddington όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μια νέας γραμμής με το όνομά της εμφανίστηκε «αιφνιδιάζοντας του πάντες» η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 96χρονη μονάρχης που φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια της στον βρετανικό θρόνο, ντυμένη στα κίτρινα συμμετείχε στα εγκαίνια της «Elizabeth Line».

Η αρχηγός του βρετανικού κράτους έφτασε στις 11.32 π.μ. (τοπική ώρα), περπατώντας προσεκτικά από τον διάφανο ανελκυστήρα κρατώντας ένα μπαστούνι και χαμογελώντας ζεστά.

Δείτε την gallery:

Στη συνέχεις πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια πινακίδας που σηματοδοτούσε το επίσημο άνοιγμα της γραμμής Elizabeth. Η μονάρχης πέρασε 10 λεπτά στο σταθμό, συνοδευόμενη από τον γιο της Πρίγκιπα Edward. Η παρουσία της δεν ανακοινώθηκε δημοσίως εκ των προτέρων, αλλά στους διοργανωτές είχε αναφερθεί ότι υπήρχε πιθανότητα να μπορέσει να παρευρεθεί.

Στα πλάνα που κυκλοφόρησαν φαίνεται επίσης η Βασίλισσα που μαθαίνει πως να ενεργοποιεί μια κάρτα Oyster (αυτή είναι η ονομασία των καρτών του Λονδίνου για τα ΜΜΜ),

Η συγκίνησή της για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Tο βράδυ της Κυριακής (15/5) ήταν η πρώτη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, κατά το οποίο γιορτάζονται τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε το μπαστούνι του συζύγου της, του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου και επέλεξε ένα βοήθημα για να στηρίξει τα βήματά της, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Συνήθως κρατά το μπαστούνι του πρίγκιπα Φίλιππου, αλλά για την εκδήλωση της Κυριακής προτίμησε κάτι πιο σταθερό.

Έδειχνε κεφάτη, ενώ συνοδευόταν από τον μικρότερο γιο της, πρίγκιπα Έντουαρντ. Η βασίλισσα έγινε δεκτή με χειροκροτήματα καθώς έφτασε στην αρένα του κάστρου στο Royal Windsor Horse Show. Διασημότητες όπως ο Τομ Κρουζ, η Έλεν Μίρεν και η Κάθριν Τζένκινς εμφανίστηκαν επίσης στη μεγάλη γιορτή που ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και εγκαινιάζει το «πάρτι» για τα 70 χρόνια της βασίλισσας στο θρόνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Daily Mail, έντονη ήταν η συγκίνηση όταν η εγγονή της Λαίδη Λουίζ θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του παππού της, πρίγκιπα Φίλιππου, εισήλθε στον χώρο οδηγώντας την άμαξα του εκλιπόντος στο τέλος της εκδήλωσης.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Bασίλισσα Ελισάβετ: Κεφάτη στο «Πλατινένιο Ιωβηλαίο» - Με Τομ Κρουζ και Έλεν Μίρεν η πρεμιέρα