ΚΟΣΜΟΣ

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για υπόθαλψη του Μλάντιτς

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για υπόθαλψη του Μλάντιτς
Αθώους έκρινε το δικαστήριο του Βελιγραδίου τους 10 κατηγορούμενους για υπόθαλψη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου...

Αθώους έκρινε το δικαστήριο του Βελιγραδίου τους 10 κατηγορούμενους για υπόθαλψη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς.

Το δικαστικό συμβούλιο απάλλαξε τους «10» από την κατηγορία ότι, από το 2002 έως το 2006 παρείχαν βοήθεια και συνέβαλαν στην αποτυχία εντοπισμού και σύλληψης του καταζητούμενου, παρ’ ότι γνώριζαν ότι κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, για βαρύτατα εγκλήματα πολέμου.

Ένας από τους κατηγορούμενους, ο Μπλάγκογιε Γκοβεντάριτσα, καταδικάσθηκε σε έξι μήνες φυλάκιση για παράνομη κατοχή πιστολιού.

Ο δικαστής, Ντράγκαν Γκάριτς, στο αιτιολογικό της απόφασης ανέφερε ότι ορισμένα αδικήματα παραγράφηκαν το 2008 ή το 2009 και ότι για τις υπόλοιπες εγκληματικές πράξεις δεν αποδείχθηκε η ενοχή των κατηγορουμένων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός από το στρατηγό του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, Μάρκο Λούγκανιε, αρνήθηκαν τις κατηγορίες ότι έκρυβαν τον Ράτκο Μλάντιτς και υποστήριξαν ότι είχαν νοικιάσει διαμερίσματα «για να παίζουν τυχερά παιχνίδια ή επειδή διατηρούσαν εξωσυζυγικές σχέσεις».

Η εισαγγελία έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, σε χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Ροή Ειδήσεων