ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Πούτιν επέζησε από απόπειρα δολοφονίας», λένε οι Ουκρανοί

«Ο Πούτιν επέζησε από απόπειρα δολοφονίας», λένε οι Ουκρανοί
Ποιος προσπάθησε να δολοφονήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν;
AP IMAGES

Από απόπειρα δολοφονίας πριν από δυο μήνες, επέζησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με τον αρχηγό της ουκρανική Υπηρεσίας Πληροφοριών, Kyrylo Budanov.

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε σε συνέντευξή του ο αρχηγός της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Kyrylo Budanov, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέζησε από απόπειρα δολοφονίας.

Ο Budanov παραχώρησε τη συνέντευξη στην εφημερίδα Ukrainska Pravda, ωστόσο δεν κατονόμασε αν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν βρισκόταν το Κίεβο ή κάποια άλλη χώρα.

«Υπήρξε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πούτιν τον Μάρτιο. Δέχτηκε επίθεση από εκπροσώπους της περιοχής του Καυκάσου, ωστόσο η απόπειρα ήταν πλήρως αποτυχημένη. Αλλά συνέβη πραγματικά. Το γεγονός δεν έγινε γνωστό στο κοινό», ανέφερε ο Budanov.

Το σχόλιο αυτό προδημοσιεύτηκε πριν δοθεί η συνέντευξη ολόκληρη στη δημοσιότητα, κάτι το οποίο, όπως αναφέρουν στελέχη της Ukrainska Pravda, θα γίνει σύντομα.

Αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν πως αφού ο Budanov έκανε αναφορά για τον Καύκασο, η Ουκρανία δεν βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα για τη Ρωσία, όπως η Οσσετία, αυτονομιστές της Τσετσενίας αλλά και Αζέροι και Γεωργιανοί που είναι κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μόσχα δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο για το θέμα ενώ οι δηλώσεις του Budanov «ελέγχονται» για την αξιοπιστίας τους καθώς δεν αποκλείεται να είναι μέρος της ουκρανικής προπαγάνδας κατά της Ρωσίας και του προέδρου Πούτιν...