ΚΟΣΜΟΣ

Μήπως δεν φταίει μόνο η οπλοκατοχή για τις τραγωδίες στην Αμερική;

Μήπως δεν φταίει μόνο η οπλοκατοχή για τις τραγωδίες στην Αμερική;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό κάποιου που σκοτώνει εν ψυχρώ νήπια, όπως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει σε ένα έθνος που το επιτρέπει συνέχεια και συνέχεια.

Κάθε φορά που κάποιος οπλίζεται με αυτόματα πολεμικά τυφέκια και μπουκάρει σε ένα σχολείο, ένα mall ή ένα κέντρο διασκέδασης το σατιρικό The Onion κάνει πάντα, μα πάντα, το ίδιο και απαράλλαχτο ποστ, «Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτή η τραγωδία, λέει το μοναδικό έθνος στον κόσμο στο οποίο συμβαίνει αυτή η τραγωδία. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις σάτιρα με τέτοια περιστατικά, αλλά όπως συμβαίνει πολύ συχνά όταν γίνεται πετυχημένα, μέσα από τη σάτιρα ομολογούνται οι πιο σκληρές και οι πιο σοβαρές αλήθειες. Μέσα σε ελάχιστες λέξεις το The Onion λέει τα πάντα για την παραίτηση με την οποία αντιμετωπίζει η αμερικανική κοινή γνώμη κάθε ένα ξεχωριστά από αυτά τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών και νεκρών.

Μάλιστα είναι τέτοια η παραδοχή της ήττας που πλέον δεν έχει καμία σημασία αν αυτή γίνεται σε ένα σινεμά, σε ένα μπαρ ή σε ακόμα και σε ένα δημοτικό σχολείο. Δεν έχει επίσης καμία σημασία αν το κίνητρο του δράστη ήταν ρατσιστικό, σεξιστικό, ψυχιατρικό, εκδικητικό ή οποιοδήποτε άλλο, τίποτα δεν έχει σημασία. Η αμερικανική κοινή γνώμη παγώνει για μία στιγμή, μια στιγμή που συνήθως κρατάει μέχρι την επόμενη τραγωδία σαν διακοπτόμενος ύπνος σε κάθισμα ΚΤΕΛ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στιγμή θα υπάρξει μια βαθιά διχαστική και ταυτόχρονα επιφανειακή συζήτηση για την ελεύθερη οπλοκατοχή, λίμπεραλ και συντηρητική Αμερική θα παίξουν για λίγο τη διελκυστίνδα και μετά the show must go on.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων