«ΠΑΓΩΜΑΡΑ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 19 ΠΑΙΔΙΏΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΚΟΣΜΟΣ

Tέξας: Ο 9χρονος τραυματίας που «άκουγε πυροτεχνήματα» και το bullying που δεχόταν ο μακελάρης

Το δημοτικό σχολείο του Τέξας όπου δολοφονήθηκαν 19 μαθητές
Το δημοτικό σχολείο του Τέξας όπου δολοφονήθηκαν 19 μαθητές

Το παζλ της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος την κοινότητα Ουβάλντε στο Τέξας προσπαθούν να συμπληρώσουν οι Αρχές, με καταθέσεις απο αυτόπτες μάρτυρες και στοιχεία από το παρελθόν του 18χρονου μακελάρη

Ένας εννιάχρονος μαθητής που τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος έζησε απο πρώτο χέρι την τραγωδία στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ της κοινότητας Ουβάλντε στο Τέξας.

Αφηγήθηκε στη γιαγιά του όσα έζησε, όταν ο δράστης εισέβαλε στο κτήριο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως οποιονδήποτε συναντούσε στο δρόμο του. Ο μικρός τραυματίστηκε στο πόδι, διακομίστηκε στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του. Η γιαγιά του είπε στο τοπικό δίκτυο «ΚΕNS 5» ότι το παιδί τρόμαξε πολύ ακούγοντας τους πυροβολισμούς κι όταν δέχθηκε πυρά στο πόδι. «Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα, γιαγιά», της είπε ο μικρός.

«Όταν ο ένοπλος τον πυροβόλησε στο πόδι, μου είπε ότι τρόμαξε πολύ. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό», υποστηρίζει η γιαγιά του εννιάχρονου αγοριού που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ για να τον απομακρύνουν από το σημείο, ο μικρός αισθανόταν καλύτερα και μάλιστα δεν δίστασε με το κινητό του να τραβήξει μία φωτογραφία.

«Μόλις οι αστυνομικοί μας τον παρέδωσαν, ευχαρίστησα τον Θεό», είπε η γιαγιά του ανακουφισμένη. «Ευτυχώς δεν του προκάλεσε ζημιά η σφαίρα κι ούτε επηρέασε ζωτικά όργανα, γι' αυτό ευχαριστούμε τον Θεό», πρόσθεσε.

Η ίδια ενημέρωσε την κόρη της, τη μητέρα του εννιάχρονου μαθητή για το μακελειό στο σχολείο του.«Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας... «Της τηλεφώνησα και της είπα ότι έπεσαν πυροβολισμοί στο σχολείο.» Μου είπε, «Πού;» Της είπα στο δημοτικό σχολείο Ρομπ και μου είπε, «Ω, όχι, μαμά».

Έκλεισε το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με το σχολείο.Της τηλεφωνούσα και δεν μου απαντούσε. Κι όταν επιτέλους, σήκωσε το τηλέφωνο, την ρώτησα :«Τι συμβαίνει;» , τότε μου είπε: «Τον πυροβόλησαν». «Όταν ο εγγονός μου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, τότε η κόρη μου ξέσπασε σε λυγμούς», τόνισε η γιαγιά του εννιάχρονου.

Τον κορόϊδευαν για τα ρούχα και το τραύλισμά του

Η αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει το μωσαϊκό της φρίκης, αναζητώντας στοιχεία και στο παρελθόν και την ταυτότητα του δράστη. Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως, οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν για τα ρούχα του, την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του και το πρόβλημα που είχε στην ομιλία του

«Φως» στο προφίλ του ρίχνει η μαρτυρία ενός πρώην συμμαθητή του, με τον οποίο ο Σαλβαδόρ Ράμος φέρεται να κρατούσε επαφές, ακόμα και αφού παράτησε το σχολείο. Σύμφωνα με τον νεαρό, που μίλησε στο CNN, ο ίδιος και ο Ράμος έπαιζαν μαζί παιχνίδια στο Xbox και αντάλλαζαν μηνύματα για κάμποσο καιρό, πριν τελικά απομακρυνθούν.

Ο πρώην συμμαθητής του μακελάρη αποκάλυψε ότι ο Ράμος δεχόταν bullying στο σχολείο για τα ρούχα του, και για το γεγονός ότι η οικογένειά του ήταν φτωχή. «Απέφευγε να πηγαίνει σχολείο και σιγά σιγά σταμάτησε τελείως. Ερχόταν πολύ σπάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τον καιρό οι δύο φίλοι απομακρύνθηκαν. Τέσσερις μέρες πριν το μακελειό της Τρίτης, ο Ράμος του έστειλε μια φωτογραφία με τα όπλα του και με ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά. «Είχε περίπου εφτά γεμιστήρες. Του είπα «φίλε, γιατί τα έχεις αυτά, και εκείνος μου απάντησε μην ανησυχείς», είπε ο νεαρός.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες των όπλων του στο Instagram μερικές μέρες πριν τη σφαγή στο σχολείο, κάνοντας μάλιστα tag μια κοπέλα που γνώριζε ελάχιστα. Τα δύο όπλα με τα οποία διέπραξε την αποτρόπαια πράξη του, τα είχε αγοράσει την ημέρα που συμπλήρωνε το 18ο έτος του, μόλις λίγες μέρες πριν.

«Είχε κόψει το πρόσωπό του ξανά και ξανά»

Φίλοι και συγγενείς μιλούν για ένα μοναχικό έφηβο με δύσκολη οικογενειακή ζωή, που σε όλη την παιδική του ηλικία δεχόταν πειράγματα για ένα πρόβλημα που είχε στην ομιλία. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, ο Ράμος ξεσπούσε με ολοένα και περισσότερη βιαιότητα σε συνομήλικούς του ή αγνώστους, γράφει ο αμερικανικός Τύπος.

Στην Washington Post μίλησε μεταξύ άλλων, ο 18χρονος Σάντος Βαλντέζ Τζούνιορ, ήταν φίλος του απο το δημοτικό, αλλά απομακρύνθηκε όταν χειροτέρεψε η συμπεριφορά του. Οι δυο νεαροί έπαιζαν μαζί video games. Μια φορά, όπωςο νεαρός, ο Ράμος πέρασε από ένα πάρκο όπου παλιά έπαιζαν μπάσκετ και το πρόσωπό του ήταν γεμάτο κοψίματα.

Αρχικά είπε ότι μια γάτα τον είχε γρατσουνίσει, μετά όμως παραδέχτηκε την αλήθεια στον φίλο του. «Είπε ότι είχε κόψει το πρόσωπό του με μαχαίρια ξανά και ξανά» θυμάται ο Βαλντέζ Τζούνιορ. Όταν τον ρώτησε «Είσαι τρελός; Γιατί το έκανες αυτό;» εκείνος απάντησε ότι το έκανε για πλάκα.

Σχετικές ειδήσεις