ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Για 40 λεπτά ήταν στο σχολείο ο 18χρονος μακελάρης – Ο ήρωας που τον σταμάτησε

Τέξας: Για 40 λεπτά ήταν στο σχολείο ο 18χρονος μακελάρης – Ο ήρωας που τον σταμάτησε
Ανατριχίλα για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε ο μακελάρης του Τέξας - Τι λέει η μητέρα του
AP PHOTO

Ανατριχίλα για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε ο μακελάρης του Τέξας - Τι λέει η μητέρα του

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το πώς έδρασε ο Σαλβαδόρ Ράμος, ο 18χρονος που σκότωσε εν ψυχρώ 19 παιδιά ηλικίας 8-10 ετών και τις δύο δασκάλες τους σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, στην επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη και έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή δημόσιας ασφάλειας του Τέξας που μίλησε στο CNN ο Ράμος ήταν στο δημοτικό σχολείο για περίπου 40 λεπτά πριν να πέσει νεκρός από τα πυρά του ήρωα ένστολου που τον σταμάτησε.

«Δεν θέλω να σας δώσω ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά η ουσία είναι ότι οι άνδρες της έννομης τάξης ήταν εκεί. Ενεπλάκησαν μαζί του άμεσα. Τον περιόρισαν σε μια αίθουσα και τον σκότωσαν μέσα σε περίπου 40 λεπτά» είπε ο Τεξανός αξιωματούχος.

Ο ίδιος αξιωματούχος περιέγραψε ότι ο 18χρονος μακελάρης υποχρεώθηκε να αφήσει έξω από το δημοτικό σχολείο μια τσάντα γεμάτη πυρομαχικά όταν ένας αστυνομικός συνεπλάκη μαζί του. «Στην τσάντα αυτή υπήρχαν περισσότερα πυρομαχικά. Τα παράτησε και έτρεξε στο σχολείο όπου οχυρώθηκε σε μια από τις τάξεις και δυστυχώς τότε ήταν που άρχισε να σκοτώνει αθώα παιδιά μαζί με τις δύο δασκάλες του» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του Facebook υποστήριξε πως τα τρία μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο 18χρονος πριν το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Τέξας δεν ήταν δημόσια αλλά τα είχε στείλει μέσω Messenger.

«Τα μηνύματα ήταν προσωπικά και ανακαλύφθηκαν μετά την τραγωδία» είπε χαρακτηριστικά ο Άντι Στοουν από τη Meta στο Associated Press καθώς νωρίτερα ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, είχε δηλώσει ότι ο Ράμος λίγη ώρα πριν την επίθεσή του αρχικά υποστήριξε ότι θα σκοτώσει τη γιαγιά του, στη συνέχεια ότι την πυροβόλησε και στο τέλος ότι θα επιτεθεί σε δημοτικό σχολείο.

Τέξας: Ο ήρωας που σταμάτησε τον μακελάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός που σταμάτησε τον Ράμος ήταν ένας εκτός υπηρεσίας άνδρας της υπηρεσίας Ελέγχου Συνόρων. Όπως μετέδωσαν NBC και Fox το στέλεχος της Border Patrol Tactical Unit (BORTAC) μπήκε στο δημοτικό σχολείο και προχώρησε σε ανταλλαγή πυρών με τον 18χρονο ο οποίος είχε οχυρωθεί στη σχολική αίθουσα.

O αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά του Ράμος κατάφερε «να εξαλείψει την απειλή» και να σκοτώσει τον 18χρονο πριν να προχωρήσει σε νέα επίθεση είπαν πηγές στο NBC.

Όπως μετέδωσε το ίδιο μέσο οι αστυνομικοί αυτοί έχουν εκπαιδευθεί με τον ίδιο τρόπο με αυτό των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίζουν τρομοκρατικές απειλές αλλά και εξεγέρσεις σε κέντρα κράτησης μεταναστών.

Τέξας: Ο μακελάρης δούλευε σε ταχυφαγείο για να βρει τα χρήματα να αγοράσει τα όπλα

Όπως αποκαλύφθηκε ο 18χρονος που σκότωσε τα 19 μικρά παιδιά στο δημοτικό σχολείο του Τέξας είχε εργαστεί στην αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης Wendy's προκειμένου να εξοικονομήσει 4.000 δολάρια που χρειάστηκε για να αγοράσει τα όπλα που χρησιμοποίησε στη σφαγή και τα οποία αγόρασε λίγες ημέρες μετά την ενηλικίωση του.

Σύμφωνα με την 18χρονη Γκρέις Κρουζ που είχε εργαστεί με τον Ράμος ο μακελάρης ήταν ένας «αγενής, ανατριχιαστικός και ατημέλητος» τύπος από τον οποίο θα κρατούσε αποστάσεις επειδή ένιωθε ανασφαλής.

Η ίδια είπε στη Sun ότι ο Ράμος μιλούσε ανοιχτά για τη χρήση των χρημάτων που έβγαλε δουλεύοντας στα Wendy's για να αγοράσει όπλα και πυρομαχικά, πριν παραιτηθεί από τη δουλειά του.

Τέξας: Τι λέει η μητέρα του μακελάρη

Από την πλευρά της η μητέρα του 18χρονου μακελάρη μιλώντας στην Daily Mail υποστήριξε ότι ο Ράμος «δεν ήταν βίαιος» δηλώνοντας την έκπληξή της για την κίνησή του.

«Προσεύχομαι για τις οικογένειες των θυμάτων, για όλα αυτά τα αθώα παιδιά. Δεν είχαν καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη» είπε η μητέρα του Ράμος η οποία βρίσκεται στο πλευρό της δικής της μητέρας και γιαγιάς του Ράμος η οποία δέχθηκε πρώτη τα πυρά του 18χρονου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ίδια διέψευσε τις πληροφορίες ότι είχε τοξική σχέση με τον μακελάρη: «Είχα καλή σχέση μαζί του. Ο ίδιος κρατούσε τα πάντα για τον εαυτό του, δεν είχε πολλούς φίλους». Παράλληλα πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει μαζί του την Δευτέρα, στα γενέθλιά του.

Σχετικές ειδήσεις