ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: O μακελάρης του Τέξας προσέγγιζε εφήβους και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου

Θλίψη και αναπάντητα ερωτήματα για το μακελειό στο Τέξας
Θλίψη και αναπάντητα ερωτήματα για το μακελειό στο Τέξας
A.P

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος που σκόρπισε τον θάνατο στο Τέξας δεν δίσταζε να προσεγγίζει εφήβους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τους δείχνει τα όπλα του, πολλές φορές προκαλώντας τους τρόμο. Οι «επαφές» του έφθαναν από τη Γερμανία μέχρι την Ελλάδα, σύμφωνα με τους ΝΥΤ

Αποκαλυπτικά είναι όσα βλέπουν το φως για τον 18χρονο μακελάρη του Τέξας που σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς σε δημοτικό σχολείο στην κοινότητα Ουβάλνε. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Σαλβαδόρ Ράμος δεν δίσταζε να προσεγγίζει εφήβους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τους δείχνει τα όπλα του, πολλές φορές προκαλώντας τρόμο.

Ανάμεσα στους εφήβους που δέχθηκαν αιτήματα φιλίας ή και μηνύματα ήταν και παιδιά από την Ελλάδα: «Μέσω της πλατφόρμας Yubo έφηβοι από την Καλιφόρνια έως την Ελλάδα είπαν ότι είχαν αλληλεπιδράσει με τον Ράμος» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αρκετά παιδιά που ακολουθούσαν τον Ράμος στο Instagram είπαν ότι τον είχαν γνωρίσει για πρώτη φορά σε ιστοτόπους σχεδιασμένους να συνδέουν αγνώστους, συμπεριλαμβανομένου του Yubo, μιας εφαρμογής που επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο ο ένας στον άλλο.

Ο 18χρονος διατηρούσε διαδικτυακή επαφή με μία 15χρονη από την Γερμανία, την οποία ενημέρωσε για την επίθεση στη γιαγιά του και για το μακελειό που θα ακολουθούσε στο σχολείο.

Η Cece οπως είναι το ψευδώνυμό της, είπε οτι ο μακελάρης του Τέξας, σε προηγούμενες συνομιλίες τους, της είχε αναφέρει ότι είχε κακές σχέσεις τόσο με τη μητέρα του όσο και με τη γιαγιά του και ότι είχε προηγουμένως γρονθοκοπήσει τη μεγαλύτερη αδερφή του, κλώτσησε τη γιαγιά του και έσπρωξε μια πρώην κοπέλα του.

Οι δυο τους φέρεται να μίλησαν το πρωί του πυροβολισμού, λίγο πριν ο Ράμος ξεκινήσει την επίθεσή του. Κατά τη διάρκεια αυτής της κλήσης, η Cece ισχυρίζεται πως ο 18χρονος της έδειξε την ολόμαυρη στολή του.

«Ετοιμάζομαι να κάνω κάτι σε αυτήν» έγραψε στην Cece, ισχυριζόμενος ότι περίμενε τη γιαγιά του. Στη συνέχεια, λίγα λεπτά αργότερα, ο δράστης του μακελειού έστειλε άλλο ένα μήνυμα: «Μόλις πυροβόλησα τη γιαγιά μου στο κεφάλι» ακολουθούμενο από «Πάω να γαζώσω ένα δημοτικό σχολείο».

Η κοπέλα δήλωσε στους Times ότι ενώ διάβασε τα μηνύματα όταν τα έστειλε ο Ράμος, δεν ήταν σίγουρη αν έπρεπε να τον πιστέψει. Στη συνέχεια, ώρες αργότερα, μόλις είδε τις ειδήσεις, λέει ότι επικοινώνησε με τις αμερικανικές αρχές. «Ίσως θα μπορούσα να είχα αλλάξει το αποτέλεσμα» δήλωσε συντετριμμένη. «Απλά δεν μπορούσα ποτέ να μαντέψω ότι θα το έκανε πραγματικά αυτό».