ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Απόδραση» στο Balmoral πριν από τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Βασίλισσα Ελισάβετ Μπαλμόραλ
Η βασίλισσα Ελισάβετ πέταξε στη Σκωτία την Πέμπτη (26/5) για ένα «μίνι διάλειμμα» στο Balmoral
AP

Κάθε χρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ ταξιδεύει μέχρι τη Σκωτία για να περάσει κάποιες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης στην αγαπημένη της βασιλική κατοικία, το κάστρο Balmoral.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέταξε στη Σκωτία την Πέμπτη (26/5) για ένα «μίνι διάλειμμα» στο Balmoral πριν από τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου του επόμενου Σαββατοκύριακου στο Λονδίνο, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, h 96χρονη μονάρχης βρίσκεται στο κτήμα της στο Aberdeenshire για να «γεμίσει τις μπαταρίες της» ενόψει τετραήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 70 χρόνων στον θρόνο.

Το ταξίδι της στη Σκωτία ήρθε λίγες μέρες αφότου η Βασίλισσα εμφανίστηκε σε καρότσι του γκολφ στην έκθεση λουλουδιών του Chelsea. Η μονάρχης ήταν ευδιάθετη καθώς περιηγήθηκε στα περίπτερα της παγκοσμίου φήμης κηπουρικής έκθεσης. Επίσης, εγκαινίασε γραμμή του Μετρό με το όνομά της και παρακολούθησε το αγαπημένο της Royal Windsor Horse Show.

Τους τελευταίους οκτώ μήνες αναγκάστηκε να ακυρώσει μια σειρά από δημόσιες υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής έναρξης της Βουλής - λόγω της υγείας της.

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: «Παρέλαση» αστέρων

Οι Queen και ο Aνταμ Λάμπερτ, οι Ντουράν Ντουράν και ο σερ Ροντ Στίουαρτ θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων στη λαμπερή συναυλία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας.

Μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα εμφανιστούν επίσης η Aλίσια Κις, ο Χανς Ζίμερ, η Μέιμπελ (Αλαμπάμα Περλ ΜακΒέι) και ο τραγουδιστής της Eurovision, Σαμ Ράιντερ. Το «Πλατινένιο Πάρτι» θα παρακολουθήσουν ζωντανά 22.000 άτομα και εκατομμύρια τηλεθεατές, καθώς θα μεταδοθεί από το BBC One στις 4 Ιουνίου.

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, θα επιστρέψει, 20 χρόνια μετά την περίφημη εμφάνιση του το 2002 στην ταράτσα του παλατιού για το «Χρυσό Ιωβηλαίο». Το θρυλικό ποπ συγκρότημα και ο frontman τους Λάμπερτ θα ανοίξουν τη συναυλία για να σηματοδοτήσουν τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο.

Το σόου θα κλείσει από τη θρυλική τραγουδίστρια της σόουλ Νταϊάνα Ρος, η οποία είπε ότι «είναι απολύτως χαρούμενη που έλαβε μια πρόσκληση να εμφανιστεί σε μια τόσο σημαντική και ιστορική περίσταση». Άλλοι μουσικοί στο «πλάνο» είναι οι Κρεγκ Ντέιβιντ, Έλα Έιρ, Έλμποου, Τζαξ Τζόουνς, Σελέστ, Αντρέα Μποτσέλι και Νάιλ Ρότζερς. Μέρος στο σόου θα λάνει και ο Έλτον Τζον αν και η ερμηνεία του θα είναι προηχογραφημένη γιατί αυτή την περίοδο πραγματοποιεί ευρωπαϊκή περιοδεία.