ΚΟΣΜΟΣ

Δικαίωση για τον ρώσο δημοσιογράφο-θύμα ξυλοδραμού

Δικαίωση για τον ρώσο δημοσιογράφο-θύμα ξυλοδραμού
Αθωώθηκε ο ρώσος δημοσιογράφος Μιχαήλ Μπεκέτοφ, θύμα άγριου ξυλοδαρμού το 2008, ο οποίος είχε καταδικαστεί για δυσφήμηση...

Αθωώθηκε ο ρώσος δημοσιογράφος Μιχαήλ Μπεκέτοφ, θύμα άγριου ξυλοδαρμού το 2008, ο οποίος είχε καταδικαστεί για δυσφήμηση, όταν εναντιώθηκε, μέσω των άρθρων, του στη διέλευση ενός αυτοκινητοδρόμου από το δάσος του Κίμκι.

Το δικαστήριο του Κίμκι αναίρεσε σήμερα την απόφαση της 10ης Νοεμβρίου που καταδίκαζε τον δημοσιογράφο για δυσφήμιση του δημάρχου του προαστίου της Μόσχας.

Ο Μπεκέτοφ, μετά την επίθεση το Νοέμβριο του 2008, έμεινε πολλούς μήνες σε κώμα και του ακρωτηρίασαν το ένα πόδι και πολλά δάχτυλα. Έκτοτε δεν μπορεί να περπατήσει ούτε να μιλήσει. Οι δράστες της επίθεσης δεν βρέθηκαν ποτέ.

Οι υποστηρικτές του δημοσιογράφου απέδωσαν την επίθεση που δέχθηκε στον αγώνα του κατά του αυτοκινητοδρόμου Μόσχας-Αγίας Πετρούπολης, σχέδιο το οποίο πάγωσε το καλοκαίρι ο ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λόγω της μαζικής κινητοποίησης σε αντίδραση για την κατασκευή του.

Ο Μπεκέτοφ, ο οποίος διηύθυνε την τοπική εφημερίδα Pravda του Κίμκι, είχε κατηγορήσει το δήμαρχο της περιοχής, Βλαντίμιρ Στρελτσένκο, ότι είχε ενορχηστρώσει πολιτική τρομοκράτησης, μετά από πολλές ενέργειες εκφοβισμού των αντιτιθέμενων στον αυτοκινητόδρομο.

Ο Στρελτσένκο έκρινε τη δήλωση αυτή δυσφημιστική και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Ο πρώτος δικηγόρος του Μιχαήλ Μπεκέτοφ, Στανισλάφ Μαρκέλοφ, δολοφονήθηκε στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 2009.

Διαβάστε επίσης:

Συνδέονται οι επιθέσεις σε Ρώσους δημοσιογράφους