ΚΟΣΜΟΣ

Απο τον Τζέφ Μπέζος στον Ρούπερτ Μέρντοχ: Tα πιο ακριβά διαζύγια στο Infographic του Newsbomb.gr

Απο τον Τζέφ Μπέζος στον Ρούπερτ Μέρντοχ: Tα πιο ακριβά διαζύγια στο Infographic του Newsbomb.gr

Ο χωρισμός του Ρούπερτ Μέρντοχ με τη Τζέρι Χολ και οι φήμες για την περιουσία του Αυστραλού μεγιστάνα των media επανέφεραν στο προσκήνιο τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών

O Ρούπερτ Μέρντοχ και η Τζέρι Χολ, ένα απο τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια του διεθνούς τζετ-σετ αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους, μετά απο έξι χρόνια κοινής ζωής. Ο Αυστραλός μεγιστάνας θα κληθεί πιθανότατα να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη για το τέταρτο κατά σειρά διαζύγιο, με τις φήμες να οργιάζουν για το πιθανό ύψος του διακανονισμού.

Η αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοχ περιλαμβάνει μεγάλα brands της παγκόσμιας ενημέρωσης, όπως το Fox News και οι εφημερίδες Wall Street Journal, Times και Sun, ενώ η περιουσία του αγγίζει τα 14 δις λίρες. Άγνωστο παραμένει αν είχαν υπογράψει προγμαιαίο συμβόλαιο, την περίοδο του γάμου τους πάντως το 2016, ο δισεκατομμυριούχος έλεγε πως αισθάνεται «ο πιο τυχερός και ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο».

Ποιά ειναι όμως τα πιο ακριβά διαζύγια στην πρόσφατη ιστορία;

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ήταν ο «πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο» το 2019, όταν αυτός και η επί 25 χρόνια σύζυγός του, ΜακΚένζι, χώρισαν, υπογράφοντας το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η πρώην κυρία Μπέζος διατήρησε ένα μικρό μερίδιο στην Amazon αξίας περίπου 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, «καθιστώντας την την τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο εν ζωή», είπε ο Insider. Παράλληλα εγκατέλειψε τα συμφέροντά της στην Washington Post και στην εταιρεία διαστημικών ταξιδιών Blue Origin.

Το «ντιλ» τους ξεπέρασε το προηγούμενο ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία, όταν ο Άλεκ και η Τζόσλιν Γουίλντενσταϊν συμφώνησαν να πάρουν χωριστούς δρόμους με...αντίτιμο 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η λίστα με τα «χρυσά» διαζύγια περιλαμβάνει επίσης τους συνιδρυτές του αμερικανικού κολοσσού ξενοδοχείων και καζίνο Wynn Resorts, Στιβ και Eλέιν Γουιν. Εκείνη έλαβε 11 εκατομμύρια μετοχές στο Wynn Resorts ως μέρος του διακανονισμού διαζυγίου, αξίας 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Ένα απο τα ακριβότερα διαζύγια της σόουμπιζ είναι εκείνο του Μελ Γκίμπσον με τη Ρόμπιν Μουρ, το 2006. Ένας άγνωστος ηθοποιός και μια βοηθός οδοντιάτρου παντρεύτηκαν και κατέκτησαν την κορυφή του box office. Η Μουρ παντρεύτηκε με τον ηθοποιό το 1980 και χώρισαν μετά από 16 χρόνια, με τον πρωταγωνιστή να της δίνει σχεδόν τη μισή του περιουσία.