ΚΟΣΜΟΣ

H Μέγκαν Μαρκλ κάνει... όνειρα για τον Λευκό Οίκο, τη «στοιχειώνουν» όμως οι φήμες για bullying

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
ΑΡ

Η Μέγκαν Μαρκλ φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, οι καταγγελίες ωστόσο για τον εκφοβισμό που έκανε στο προσωπικό του παλατιού τις ημέρες της παντοδυναμίας της, επανέρχονται στο προσκήνιο

«H Μέγκαν ξεκινάει την παραληρηματική προσπάθειά της να καταλήξει στον Λευκό Οίκο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα έρευνα για τον υποτιθέμενο εκφοβισμό του προσωπικού της» γράφει ο δημοσιογράφος Νταν Γούτον στην εφημερίδα Daily Mail. O ίδιος αναφέρει μία συνομιλία που είχε με έναν από τους ολοένα και πιο απογοητευμένους στενούς βοηθούς της στις αρχές του 2019, καθώς οι σχέσεις της μέσα στη βασιλική οικογένεια γίνονταν όλο και πιο τοξικές.

«Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι κάτι μεγαλύτερο συμβαίνει εδώ, ένα ενδεχόμενο σχέδιο που περιλαμβάνει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αμερικής», εκμυστηρεύτηκε ο αυλικός σε μια στιγμή απογοήτευσης για τους ισχυρισμούς της ολοένα και πιο ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς της. Πρόσθεσε: «Έχει εμμονή με την πολιτική των ΗΠΑ. Νομίζω ότι εμείς (η βασιλική οικογένεια) είμαστε απλώς ένα σκαλοπάτι για κάτι που θεωρεί πολύ πιο σημαντικό και ελκυστικό».

Πολλά άτομα από τον κύκλο της, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θεωρεί τον εαυτό της σημαντική πολιτική προσωπικότητα του μέλλοντος. «Τελικά, τι είναι πιο σημαντικό από το να είσαι πριγκίπισσα στη βρετανική βασιλική οικογένεια; Να γίνεις η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, φυσικά!» γράφει με δόση ειρωνίας ο Γούτον.

«Παραδέχομαι ότι τέτοιες αυταπάτες μεγαλείου είναι απίθανο να οδηγήσουν την πιο εμμονική γυναίκα στο Χόλιγουντ (και αυτό λέει κάτι) να γίνει ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Μέγκαν δεν πρόκειται να κάνει τα πάντα για να προσπαθήσει να το κάνει»

Αυτή την εβδομάδα έκανε δύο βήματα που δείχνουν οτι έχει το βλέμμα της σταθερά προσηλωμένο στο Λευκό Οίκο. Η συνέντευξη της στη Vogue με τη διάσημη φεμινίστρια Gloria Steinem, στην οποία διαμαρτύρεται για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά των αμβλώσεων και η συμμετοχή της στην πορεία στην Ουάσιγκτον ήταν μόνο η πρώτη από τις πολλές πολιτικές παρεμβάσεις που θα κάνει, καθώς προσπαθεί να χτίσει βάση υποστηρικτών στο Δημοκρατικό κόμμα.

Η «δύσκολη δούκισσα» και οι καταγγελίες για εκφοβισμό

Αλλά ακόμη πιο σημαντική ήταν η απόφαση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ να θάψει τα ευρήματα μιας έρευνας για το φερόμενο εκφοβισμό που έκανε η «δύσκολη Δούκισσα» όπως την αποκαλούσαν στο προσωπικό της κατά τη διάρκεια των δυστυχισμένων χρόνων της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, καταγγελιες που η ίδια αρνείται.

Η πρώην δούκισσα αντιμετωπίζει καταγγελίες οτι έκανε bullying σε μέλη του προσωπικού που εργάστηκαν για λογαριασμό της. Κατηγορήθηκε ότι έδιωξε δύο βοηθούς από το σπίτι και ότι υπονόμευσε την εμπιστοσύνη ενός τρίτου υπαλλήλου.

Πρώην υπάλληλος είπε στην εφημερίδα ότι είχε «ταπεινωθεί» προσωπικά από τη δούκισσα. Το προσωπικόλέγεται ότι έκλαιγε συχνά με έναν βοηθό να λέει σε συνάδελφό του, εν αναμονή μιας αντιπαράθεσης με τη δούκισσα: «Δεν μπορώ να σταματήσω να τρέμω». Έκανε λόγο για «συναισθηματική σκληρότητα και χειραγώγηση, που υποθέτω ότι θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί εκφοβισμός».

Πηγές παραπονέθηκαν ότι οι ανώτεροι αυλικοί δεν έκαναν σχεδόν τίποτα για την αντιμετώπιση των καταγγελιών, παρά τους ισχυρισμούς ότι «μέλη του προσωπικού, ιδιαίτερα νεαρές γυναίκες, είχαν υποστεί εκφοβισμό μέχρι δακρύων».

Το πολιτικό μέλλον της Μέγκαν θα μπορούσε να καταστραφεί πριν ξεκινήσει, αν η προσεκτικά δημιουργημένη εικόνα της ως συμπονετικής «γυναίκας του λαού» κατέρρεε λόγω των αποκαλύψεων απο τα πρώην μέλη του προσωπικού της. «Αν η Mέγκαν εισέλθει στην πολιτική σφαίρα, οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τους φέρθηκε άσχημα δεν έχουν δικαίωμα να ακουστούν;» γράφει η Μail.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τa Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πρέπει να δημοσιοποιήσoυν τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τον εκφοβισμό του προσωπικού της. Η σχετική έκθεση ωστόσο έχει εξαφανιστεί, ενώ έγιναν ανεξήγητες αλλαγές στα πρωτόκολλα του Παλατιού.

«Φοβάμαι ότι τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν θέσει τις οικογενειακές σχέσεις πάνω από ό,τι είναι ηθικά σωστό, κρατώντας την έκθεση για πάντα μυστική και αρνούμενοι να διευκρινίσουν ποιες διαδικασίες και πολιτικές έχουν αλλάξει ως αποτέλεσμα των καταγγελιών κατά της Μέγκαν»

Σχετικές ειδήσεις