ΚΟΣΜΟΣ

Σικάγο: Αυτός ειναι ο μακελάρης της 4ης Ιουλίου - Τα βίντεο που ανέβαζε πριν τους πυροβολισμούς

Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη
Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη

Ο 22χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 6 ανθρώπους στη διάρκεια παρέλασης της 4ης Ιουλίου έξω από το Σικάγο, είναι ένας λευκός ράπερ που είχε χαρακτηρίσει τα όσα θα κάνει «γενναιότητα»

Ο δράστης που συνελήφθη για το μακελειό στο Σικάγο είναι ένας καλλιτέχνης ραπ που έχει ιστορικό ενοχλητικών, βίαιων και προκλητικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ρόμπερτ «Μπόμπι» Κρίμο (Crimo III) δημοσίευε στο διαδίκτυο μουσικά βίντεο που προφανώς ο ίδιος δημιουργούσε και περιείχαν δυσοίωνους στίχους και σκηνές ένοπλης βίας. Σε βίντεο με τίτλο «Are you Awake», εμφανίζεται με πολύχρωμα μαλλιά και τατουάζ στο πρόσωπο να λέει: «Πρέπει να το κάνω. Είναι η μοίρα μου».

O 22χρονος ράπερ Crimo είναι ο δράστης του μακελειούΑ.Ρ

Το βίντεο δείχνει το κινούμενο σχέδιο ενός ατόμου που μοιάζει με τον Crimo να είναι ντυμένο με στολή παραλλαγής και να εκτελεί επίθεση με ένα τουφέκι. Σε ένα άλλο βίντεο με τίτλο «Toy Soldier», ένας παρόμοιος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων απεικονίζεται ξαπλωμένος μπρούμυτα στο πάτωμα σε μια λίμνη από το αίμα του, περικυκλωμένος από αστυνομικούς με όπλα.

Ο Crimo που έχει το ψευδώνυμο «Awake the Rapper», τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα ως άτομο ενδιαφέροντος για το αιματηρό περιστατικό στο Highland Park που άφησε πίσω έξι νεκρούς και πάνω από δώδεκα τραυματίες.

Σύμφωνα με τη σελίδα του IMDb, ο Crimo είναι επίσης τραγουδοποιός και σκηνοθέτης από την περιοχή του Σικάγο. Ένα από τα τραγούδια του που κυκλοφόρησε το 2018 έχει αναπαραχθεί «εκατομμύρια φορές μέχρι στιγμής σε διαδικτυακές πλατφόρμες ροής».

H στιγμή της σύλληψηςWGN tv

Ο Crimo άρχισε να ανεβάζει μουσική όταν ήταν 11 ετών, σύμφωνα με τη σελίδα IMDb που ισχυρίζεται ότι η αξία είναι 100.000 δολάρια. «Το Hip hop φαινόμενο Awake The Rapper με ύψος 1.80 γεννήθηκε ως Robert Eugene Crimo III στις 20 Σεπτεμβρίου του 2000 στο Σικάγο του Ιλινόι», σύμφωνα με τη σελίδα. «Είναι το μεσαίο από τρία παιδιά και έχει ιταλική καταγωγή».

Τον Οκτώβριο του 2021 κυκλοφόρησε ένα βίντεο κλιπ με τίτλο «Are You Awake» , το οποίο περιλαμβάνει σχέδια ενός άνδρα που στοχεύει με ένα τουφέκι ένα άλλο άτομο, σύμφωνα με το δίκτυο Fox News.

Σκηνικό απο βίντεο του 22χρονου ράπερ

Το βίντεο δείχνει επίσης μια εικόνα από ένα απόσπασμα εφημερίδας για τον Λι Χάρβει Όσβαλντ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον πρόεδρο Τζον Κένεντι, και μια άλλη εικόνα που δείχνει ένα σχέδιο με αίμα να αναβλύζει από το σώμα ενός ατόμου, σύμφωνα με την έκθεση.

Το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι του στο YouTube είναι ένα μουσικό βίντεο για το «On My Mind» που τον δείχνει σε μια τάξη, ανέφερε η Daily Mail. Κάποια στιγμή, δείχνει τον Crimo να φθάνει με ένα σακίδιο πριν μαυρίσει η οθόνη. Μόλις η μουσική επανέρχεται γεμίζει με κακόγουστα γέλια και γρήγορη μουσική στο πιάνο και δυνατά τύμπανα με τον Crimo να φορά κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο μακελάρης

Το βίντεο δείχνει στη συνέχεια την τάξη λεηλατημένη με τον Crimo να χαμογελά, ανέφερε το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Spotify, έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, ένα το 2017, το 2018 και ένα ακόμη πέρυσι. Η σελίδα λέει ότι έχει κατά μέσο όρο 16.466 μηνιαίους ακροατές.

Ο πατέρας του είχε θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος

Ο πατέρας του, ονόματι επίσης Robert Crimo είχε θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος του Highland Park το 2019 και είναι ιδιοκτήτης του Bob's Pantry & Deli, ενός δημοφιλούς σημείου συνάντησης της περιοχής. Έχασε από τη δήμαρχο Νάνσι Ρότερινγκ, ανέφερε το WGN 9. Όταν ο ειδησεογραφικός σταθμός επικοινώνησε μαζί του για σχόλια, φέρεται να έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο Crimo είχε κάνει τουλάχιστον δύο φορές αναρτήσεις για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News. Εθεάθη καλυμμένος με μια σημαία του Τραμπ σε μια ανάρτηση στο Twitter από τις 27 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με το πρακτορείο. Η λεζάντα στην ανάρτηση έγραφε μόνο «spam».

Σοκαρισμένη η τοπική κοινότητα μετά το νέο μακελειόΑ.Ρ

Ένα άλλο βίντεο που φέρεται να δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο YouTube φαίνεται να δείχνει τον Crimo με άλλα άτομα να επευφημούν την προεδρική αυτοκινητοπομπή του Τραμπ έξω από ένα αεροδρόμιο στις 2 Ιανουαρίου του 2021. Αργότερα γύρισε τον προσανατολισμό του τηλεφώνου για να δείξει το πρόσωπό του στο τέλος του βίντεo.

Τι είπε ο θείος του

Eνα «πραγματικά ήσυχο» παιδί, κλεισμένο στον εαυτό του. Ένας επίδοξος ράπερ στο YouTube. Ένα πρόσωπο χαραγμένο με τατουάζ. Ο Robert Crimo III ήταν ένα μυστήριο ακόμη και για την οικογένειά του, σύμφωνα με τον θείο του, ο οποίος ήταν συντετριμένος και έκπληκτος μετά τη σύλληψη του 22χρονου.

«Δεν υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια», είπε ο θείος του, Paul Crimo, στο WFLD-TV, περιγράφοντας μια τυπική αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο. Ο Paul Crimo ζούσε με τον πατέρα του και τον αδελφό του Paul.

«Τον είδα χθες το απόγευμα, και πήγα σπίτι, του είπα «γεια» και όταν επέστρεψα κάτω, είπα «αντίο», είπε «αντίο» και αυτό ήταν». Δήλωσε «πληγωμένος» όταν έμαθε για το περιστατικό. «Είναι σαν όνειρο, δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν μπορώ να το φανταστώ. Είμαι πληγωμένος. Η καρδιά μου θα ραγίζει για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μου ραγίζει την καρδιά», είπε.