ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Οι ανέμελες διακοπές της Νάνσι Πελόζι στη βίλα του Αντρέα Μποτσέλι στην Τοσκάνη

H Nάνσι Πελόζι
H Nάνσι Πελόζι
ΑΡ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και ο σύζυγός της απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα στο «ελίτ» ησυχαστήριο του Αντρεα Μποτσέλι στην Τοσκάνη

Ενα και πλέον μήνα αφότου ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι, Πολ, συνελήφθη στην Καλιφόρνια με την υποψία ότι οδηγούσε μεθυσμένος, το ζεύγος των πολυεκατομμυριούχων εθεάθη σε ένα πολυτελές θέρετρο της Ιταλίας που ανήκει στον θρυλικό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι.

Η New York Post δημοσίευσε αποκλειστικες φωτογραφίες του ζεύγους Πελόζι, με τη «σιδηρά κυρία» των Δημοκρατικών ντυμένη στα ολόλευκα και τον σύζυγό της να φοράει σορτς και πουκάμισο σε σκούρο χρώμα, μαζί με το ζεύγος Μποτσέλι και άλλους θαμώνες στο περίφημο Alpemare Beach Club.

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής φωτογραφήθηκε επίσης να μιλάει με τον Μποτσέλι, τη σύζυγό του Bερόνικα Μπέρτι και άλλους, μέσα σε μια από τις πολυτελώς εξοπλισμένες σκηνές στην παραλία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι θαμώνες δεν αναγνώρισαν την Πελόζι και ρωτούσαν συνέχει τους ναυαγοσώστες ποια ήταν.

Το θέρετρο είναι για λίγους και εκλεκτούς και οι τιμές για τις προσωπικές καμπίνες διατίθενται μόνο κατόπιν αιτήματος με email. Η επιβλητική και ειδυλλιακή κατοικία βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία και τα βουνά στο Forte dei Marmi, περίπου 60 μίλια δυτικά της Φλωρεντίας.

«Κάντε μερικές βουτιές στην καταγάλανη θάλασσα και απολαύστε τον λαμπερό ήλιο της Τοσκάνης στην παραλία VIP, όπου ο ίδιος ο μαέστρος Αντρέα Μποτσέλι θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του!» αναφέρει η ιστοσελίδα . ​«Κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο Alpemare, θα επιδοθείτε σε μια υπέροχη οινογευσία κρασιών με την ετικέρα Bocelli απευθείας από το Azienda Bocelli συνοδευόμενη από ένα νόστιμο ορεκτικό»

Οι διακοπές της Πελόζι και η ακρίβεια που «καίει» τους Αμερικανούς

Καθώς η 82χρονη Πελόζι κάνει βόλτα στη Μεσόγειο, με το προσωπικό και την ασφάλεια να ακολουθούν από κοντά, οι Αμερικανοί πέρασαν το Σαββατοκύριακο των διακοπών της 4ης Ιουλίου γεμίζοντας τα οχήματά τους με βενζίνη που κόστιζε 4,80 δολάρια το γαλόνι κατά μέσο όρο σε όλη τη χώρα και διοχετεύοντας σχεδόν 77 δολάρια για το συνηθισμένο μαγείρεμα των χάμπουργκερ, χοτ ντογκ και άλλων εδεσμάτων, 17% περισσότερο από πέρυσι.

Σε συνέντευξή της τον Μάιο, η Πελόζι υπερασπίστηκε την πολίτικη του προέδρου Μπάιντεν στον πληθωρισμό που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ από το 1981, λέγοντας ότι «γίνονται τόσα πολλά από αυτόν τον πρόεδρο, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κοινό αίσθημα το καταλαβαίνει».

«Ο αμερικανικός λαός έχει πει ότι έχει ένα επίπεδο άνεσης με την οικονομική του κατάσταση», είπε η Πελόζι στο MSNBC, αναφερόμενη στην έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την Οικονομική Ευημερία των Νοικοκυριών που βρήκε ότι το 68% των Αμερικανών θα μπορούσε να καλύψει το κόστος των 400 δολαρίων έκτακτης ανάγκης το 2021. Αυτή η έρευνα διεξήχθη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2021, όταν ο ρυθμός πληθωρισμού ήταν περίπου 6,8%.​ Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ έφτασε τον Μάιο στο 8,6% .

Η Θεία Κοινωνία στο Βατικανό

Η Πελόζι απολαμβάνει διακοπές στην Ιταλία λίγο μετά από το περιστατικό με τον 82χρονο σύζυγό της Πολ, κατηγορήθηκε για τραυματισμό από τις Αρχές μετά από σύγκρουση με έναν άλλο οδηγό λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 28ης Μαΐου στην κομητεία Nάπα. Ο Πολ Πελόζι, ο οποίος είχε καταναλώσει αλκοόλ, επέστρεφε από ένα δείπνο στον αμπελώνα River Run όπου διαμένει το ζεύγος, όταν ένας 48χρονος άνδρας που οδηγούσε ένα Jeep έπεσε πάνω στην Porsche του.

To ζεύγος Πελόζι με τον ΠάπαΑ.Ρ

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό η Πελόζι και ο σύζυγός της θα παραμείνουν στο θέρετρο, αλλά φαίνεται να είναι απλώς ένας ακόμη σταθμός στην πολυήμερη απόδρασή τους στην Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα, η Νάνσι Πελόζι μετέλαβε ενώ παρευρέθηκε σε Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες καθόταν σε τμήμα VIP του καθεδρικού ναού. Πριν απο λίγο καιρό ο αρχιεπίσκοπος του Σαν Φρανσίσκο, Σαλβατόρε Κορντιλεόνε, είχε απαγορεύσει την Πελόζι από το μυστήριο λόγω της στάσης της για την άμβλωση.

«Ένας Καθολικός νομοθέτης που υποστηρίζει τις προβλεπόμενες αμβλώσεις, αφού γνωρίζει τη διδασκαλία της Εκκλησίας, διαπράττει ένα προφανώς βαρύ αμάρτημα που αποτελεί αιτία για το πιο σοβαρό σκάνδαλο», είχε γράψει ο Κορντιλεόνε. Ως εκ τούτου, ο παγκόσμιος εκκλησιαστικός νόμος προβλέπει ότι τέτοια άτομα «δεν γίνονται δεκτά στη Θεία Κοινωνία».