ΚΟΣΜΟΣ

Ο ηγέτης των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ καλεί τη Ρωσία να κατακτήσει ολόκληρη την Ουκρανία

Ο ηγέτης των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ καλεί τη Ρωσία να κατακτήσει ολόκληρη την Ουκρανία

Μέσω Telegram ο Ντένις Πουσίλιν κάλεσε τη Ρωσία να καταλάβει όλη την Ουκρανία.

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να κατακτήσει το μεγαλύτερο τμήμα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, υποστηρίζοντας ότι οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι ρωσικές.

«Σήμερα ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν οι ρωσικές πόλεις, οι οποίες ιδρύθηκαν από Ρώσους: Κίεβο, Τσερνίχιφ, Πολτάβα, Οδησσός, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Λουτσκ», έγραψε ο Ντενίς Πουσίλιν σε μήνυμα του στο Telegram με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης από τον σοβιετικό στρατό της πόλης Μπρεστ στη Λευκορωσία, μετά την κατάληψή της από τους Ναζί.

Η επίθεση του ρωσικού στρατού στην ουκρανική πρωτεύουσα απέτυχε, αλλά οι δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας, ύστερα από πολύνεκρες μάχες κατά τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένως αρνηθεί την ίδια την ύπαρξη της Ουκρανίας, θεωρώντας ότι έχει διαχωριστεί τεχνητά από τη Ρωσία. Παρότι διαβεβαιώνει πως δεν επιθυμεί να καταλάβει τη γειτονική χώρα, οι τοπικές αρχές που έχει διορίσει η Μόσχα στη νότια Ουκρανία προετοιμάζουν ανοικτά την προσάρτηση αυτών των περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ