ΚΟΣΜΟΣ

Το ζεύγος Τζόνσον σε μίνι μήνα του μέλιτος στη Σλοβενία - Το...προσούτο αρκούδας και το πεντάστερο

Το ζεύγος Τζόνσον ταξίδεψε στη Σλοβενία για μίνι διακοπές
Το ζεύγος Τζόνσον ταξίδεψε στη Σλοβενία για μίνι διακοπές
A.P

Μίνι απόδραση σε ένα οικολογικό θέρετρο στα απομακρυσμένα βουνά της Σλοβενίας έκανε το ζεύγος Τζόνσον λίγο πριν το επίσημο «φινάλε» της θητείας του Βρετανού πρωθυπουργού στις 6 Σεπτεμβρίου

Ο Μπόρις και η Κάρι Τζόνσον πέρασαν ένα μίνι μήνα του μέλιτος σε ένα οικολογικό θέρετρο με «καταπραϋντικές ιδιότητες», όπου οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν με προσούτο αρκούδας και να κάνουν μπάνιο με vegan προϊόντα περιποίησης, λίγο πριν το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας.

To ξενοδοχείο στη Σλοβενία

Το «ησυχαστήριο» Vila Planinka βρίσκεται στην κοιλάδα Kokra περίπου 30 λεπτά από τη Λιουμπλιάνα, κοντά στο χωριό Jezersko. Προσφέρει vegan προϊόντα περιποίησης και νερό της βρύσης με «την υψηλότερη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στη Σλοβενία» που λέγεται ότι κάνει καλό στην καρδιά, γράφει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο, όπου τα δωμάτια κοστίζουν από 290 έως 640 ευρώ τη βραδιά, τονίζει την προσφορά «ευεξίας» του και λέει ότι οι επισκέπτες «θα χαλαρώσουν, εναρμονίζοντας τον ρυθμό τους με την εσωτερική τους ισορροπία» χάρη στα «τέσσερα ενεργειακά σημεία» που ανακαλύφθηκαν «πριν απο αιώνες αιώνες» στην αυλή του».

Κανένα από τα 23 δωμάτια δεν έχει καλώδια στους τοίχους, ενώ το ίντερνετ είναι διαθέσιμο μόνο στο λόμπι και παρέχεται στα δωμάτια μονο κατόπιν αίτησης. Μετά την αναχώρηση του Τζόνσον το βράδυ του Σαββάτου, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Katja Batajelj και η κόρη της Lana είπαν στην Telegraph: «Ήταν ένας από τους πιο ευχάριστους επισκέπτες που είχαμε και δεν ζήτησε τίποτα. «Ήταν ενθουσιασμένος με το φαγητό και το ποτό. Αν όλοι οι καλεσμένοι ήταν σαν αυτόν, θα ήμασταν πολύ τυχεροί.

Περιέγραψε το ζευγάρι ως «πολύ δραστήριο» και είπε ότι έκαναν πεζοπορία, κολύμπησαν στην τοπική λίμνη και επισκέφτηκαν τις σπηλιές Postojna - μια σειρά από τεράστια φυσικά σπήλαια με ένα παραμυθένιο μεσαιωνικό κάστρο στην είσοδο. Δεν τους συνόδευαν τα παιδιά τους, ο Γουίλφ δύο ετών και η Ρόμι επτά μηνών.

Τα δωμάτια του πολυτελούς ξενοδοχείου

Εκτός από ένα σπα με φινλανδικές σάουνες και υπέρυθρες σάουνες το Vila Planinka, διαφημίζει πολλές άλλες δραστηριότητες στα γύρω βουνά, όπως εκδρομές με ποδήλατο και μια «ρομαντική βραδινή πεζοπορία». Το εστιατόριο της βίλας αντλεί τα προϊόντα του από την τοπική άγρια ζωή, με το μενού να περιέχει «μάγουλα» και «προσούτο αρκούδας».

Η Σλοβενία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό αρκούδων στην Ευρώπη και θεωρείται λιχουδιά στη χώρα. Η περιοχή Jezersko, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, περιγράφεται από την τοπική τουριστική επιτροπή ως μέρος του «πράσινου μαργαριταριού της Ευρώπης» και είναι δημοφιλής στους πεζοπόρους, τους ορειβάτες και τους ποδηλάτες βουνού.

Ο Τζόνσον και η Κάρι πήγαν στη Σλοβενία ​​μετά από μια καθυστερημένη γαμήλια γιορτή τον περασμένο μήνα. Η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ναντίμ Ζαχάουι βρισκόταν σε διακοπές την ίδια περίοδο προκάλεσε έντονες επικρίσεις λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Βρετανία.

Ο Μπόρις και η Κάρι ΤζόνσονΑ.Ρ

Κορυφαία στελέχη των Εργατικών κατηγορούν τους Τόρις ότι αφού κατέστρεψαν την οικονομία τώρα πάνε με τη συνείδησή τους ήσυχη...διακοπές. Πολλά από τα προηγούμενα ταξίδια του υπό αναχώρηση Τζόνσον έχουν αποδειχθεί μέχρι σήμερα αμφιλεγόμενα.

Ο πρωθυπουργός ξεκινούσε διακοπές στο Σόμερσετ ενώ οι Ταλιμπάν προέλαυναν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να επιστρέψει εσπευσμένα στη Ντάουνιγκ Στριτ. Λίγες εβδομάδες αργότερα τέθηκε ξανά υπό έλεγχο όταν έφυγε από την Ντάουνινγκ Στριτ για ένα τετραήμερο ταξίδι με την οικογένειά του, καθώς Βρετανοί και Αφγανοί παρέμειναν αποκλεισμένοι μετά την αποχώρηση των δυνάμεων από την Καμπούλ.

Εκείνη την εποχή, ο Τζόνσον είχε αρνηθεί να περιγράψει το ταξίδι ως διακοπές, επιμένοντας οτι «συνέχισε να εργάζεται». Οι διακοπές του στην Ισπανία τέλος σε μια βίλα που ανήκει στην οικογένεια του υπουργού Λόρδου Γκόλντσμιθ, επίσης το 2021, προκάλεσαν κριτική για λόγους ηθικής και διαφάνειας.

Την καρέκλα του Τζόνσον διεκδικούν δύο μονομάχοι -ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας που συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς την προεκλογική τους εκστρατεία. Ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.