ΚΟΣΜΟΣ

Κόμπι Μπράιαντ: Εκδικάζεται η μήνυση για τη διαρροή εικόνων από τον τόπο του δυστυχήματος

Ο Κόμπι Μπράιαντ που πέθανε σε αεροπορικό δυστήχημα το 2020
Ο Κόμπι Μπράιαντ που πέθανε σε αεροπορικό δυστήχημα το 2020
ΑΡ

Η Βανέσα Μπράιαντ, χήρα του θρύλου του ΝΒΑ έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του σερίφη  κομητείας του Λος Άντζελες για την κοινοποίηση φωτογραφιών από το σημείο του δυστυχήματος. Σήμερα (10/8) εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση

Ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ και η κόρη του Τζιάνα πέθαναν σε συντριβή με ελικόπτερο, στις 26 Ιανουαρίου του 2020, στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια. Ήταν ένας από τους πλέον φωτογενείς αθλητές και οι εικόνες του να χαμογελά μετά τη νίκη ή να κάνει μορφασμούς από αγωνία, κρατούν ζωντανή τη μνήμη του.

Ορισμένες φωτογραφίες του ωστόσο δεν έπρεπε να εμφανιστούν ποτέ ισχυρίζεται η σύζυγός του, και ζητά αποζημίωση για τα στιγμιότυπα που τραβήχτηκαν από το πτώμα του και κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό του. Η δίκη της Βανέσα Μπράιαντ για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής εναντίον του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες και των πυροσβεστικών τμημάτων ξεκινά σήμερα (10/8) στις ΗΠΑ.

Ισχυρίζεται ότι οι εναγόμενοι δεν τράβηξαν τις φωτογραφίες για τους σκοπούς της έρευνας και τις μοιράστηκαν με τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο της συντριβής. Η μήνυση ανέφερε ότι ένας από αυτούς έδειξε τις φωτογραφίες στους θαμώνες ενός μπαρ και ένας πυροσβέστης σε συναδέλφους εκτός υπηρεσίας.

«Η κυρία Μπράιαντ αισθάνεται φρίκη στη σκέψη ότι οι αναπληρωτές του σερίφη, οι πυροσβέστες και τα μέλη του κοινού έβλεπαν τις εικόνες του νεκρού συζύγου και του παιδιού της», σύμφωνα με τη μήνυση. «Ζει με τον φόβο ότι εκείνη ή τα παιδιά της θα δουν μια μέρα τρομακτικές εικόνες των αγαπημένων τους στο διαδίκτυο».

Ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλοι γονείς και παίκτες πήγαιναν σε τουρνουά μπάσκετ κοριτσιών όταν το ναυλωμένο ελικόπτερο τους συνετρίβη στους λόφους Καλαμπάσας δυτικά του Λος Άντζελες, μέσα σε ομίχλη. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ασφαλείας απέδωσαν το δυστύχημα σε λάθος του πιλότου.

Η Βανέσα Μπράιαντ έχει επίσης μηνύσει την εταιρεία ελικοπτέρων και του εκλιπόντος πιλότου. Η αντίπαλη πλευρα ισχυρίζεται οτι υπέστη συναισθηματική δυσφορία από τους θανάτους και όχι από τις φωτογραφίες, οι οποίες διατάχθηκαν να διαγραφούν από τον σερίφη Άλεξ Βιλανούεβα. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στα μέσα ενημέρωσης, στο Διαδίκτυο και δεν έχουν εκτεθεί με κανέναν άλλο τρόπο δημοσίως, λένε οι εναγόμενοι.

Ένας νόμος που ψηφίστηκε μετά τη συντριβή καθιστά έγκλημα για τους πρώτους ανταποκριτές τη λήψη μη εξουσιοδοτημένων φωτογραφιών νεκρών ανθρώπων στον τόπο ενός ατυχήματος ή εγκλήματος. Η κομητεία συμφώνησε ήδη να πληρώσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια παρόμοια υπόθεση που είχαν υποβάλει δύο οικογένειες που έχασαν τους συγγενείς τους στο δυστύχημα στις 26 Ιανουαρίου 2020.