ΚΟΣΜΟΣ

Σαλμάν Ρουσντί: Επίθεση με μαχαίρι στο λαιμό δέχτηκε ο συγγραφέας - Συνελήφθη ο δράστης

Σαλμάν Ρουσντί: Επίθεση με μαχαίρι στο λαιμό δέχτηκε ο συγγραφέας
Διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο
AP

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη ο Βρετανός συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων», Σαλμάν Ρουσντί.

Ο ινδικής καταγωγής, Βρετανός συγγραφέας, Σαλμάν Ρουσντί, ο οποίος είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του από το Ιράν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, δέχθηκε σήμερα επίθεση από άγνωστο στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ίδρυμα Τσοτόκουα στη Νέα Υόρκη.

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρουσντί ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία και άρχισε να χτυπά τον συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι ο δράστης μαχαίρωσε τον Σαλμάν Ρουσντί στον λαιμό, ενώ επιτέθηκε και σε έναν άνδρα που θα συνομιλούσε με τον συγγραφέα.

Ο συγγραφέας Σαλμάν ΡουσντίAP

Ο συγγραφέας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε τοπικό νοσοκομείο ενώ ο δράστης συνελήφθη. Η κατάσταση της υγείας του Ρουσντί δεν είναι ακόμα γνωστή.

Salman-Rushdie-epithesi-maxairi.jpg
Ο συγγραφέας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε τοπικό νοσοκομείοAP

Όπως μεταδίδει το BBC, ο συγγραφέας, δέχεται απειλές για τη ζωή του εδώ και χρόνια μετά τη συγγραφή του βιβλίου «Σατανικοί Στίχοι». Το βιβλίο που έγραψε ο Ρουσντί προκάλεσε αναταραχή σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου το 1988, καθώς θεωρήθηκε βιβλίο με «βλάσφημο» περιεχόμενο. Μάλιστα, ο τότε ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα ζητώντας τη δολοφονία του Ρουσντί.